... / Story's / Actueel / WARDRUNA geeft nieuwe videoclip vrij als opstap naar release van ‘Kvitravn – First Flight Of The White Raven’
Actueel

WARDRUNA geeft nieuwe videoclip vrij als opstap naar release van ‘Kvitravn – First Flight Of The White Raven’

WARDRUNA heeft in de aanloop naar hun aanstaande live-release ‘Kvitravn - First Flight of the White Raven’ (uit op 22 april 2022) een officiële videoclip uitgebracht voor het nummer ‘Skugge’ (First Flight Of The White Raven Live). De video werd in januari 2022 in Noorwegen gefilmd en geproduceerd door Ragnarok Film.

Eén jaar na de release van ‘Kvitravn’ en als opstapje naar de komende livedata, presenteert WARDRUNA ‘Kvitravn – First Flight Of The White Raven’ – een release op 2-CD en digitale formaten, waaronder het originele ‘Kvitravn’ studioalbum uit 2021, plus een audio-release van hun grensverleggende virtuele live-ervaring ‘First Flight Of The White Raven’ van 26 maart 2021. De nieuwe release serveert een speciale setlist, bestaande uit nummers van ‘Kvitravn’ en publieksfavorieten uit de Wardruna-discografie.

‘Skugge’ is een griezelige  reis, waarin een dialoog tussen mens en schaduw wordt weergegeven of, zoals Einar Selvik het zelf uitdrukt: "Het is een song over schaduwen, echo's en de balans tussen het zoeken naar antwoorden en wijsheid intern en extern.”

Wardruna Band

Geen heropnames of autotunes

Cover Wardruna Kvitravn First Flight Of The White Raven

‘Kvitravn – First Flight of the White Raven’ is een audiovisuele opname die online werd uitgezonden als releaseshow van het ‘Kvitravn’-album. “Het is opgenomen in een tijd dat het niet toegestaan ​​was om voor publiek op te treden, waardoor het voor mij erg belangrijk was dat de opname zelf echt de energie van een live optreden vastlegde”, stelt Einar Selvik. ‘Wat je hoort, is wat we op dat moment in die ruimte uitvoerden. Er kwamen geen heropnames of autotunes aan te pas. Net als bij een regulier concert werd de setlist samengesteld uit nummers van al onze albums, waaronder een handvol songs van het nieuwe album dat we daar voor het eerst speelden. Op de opnamedag stonden we voor het eerst in meer dan een jaar allemaal samen in dezelfde ruimte. Iedereen kwam gefocust en goed voorbereid binnen en de energie voelde aan alsof er geen tijd verstreken was."

Ffotwr Products

Als speciale traktatie zal de release vanaf 22 april 2022 ook beschikbaar zijn in een gelimiteerde Box Edition, inclusief 2-LP (zwart), 2-CD, DVD, vlag van de albumhoes, certificaat van echtheid voor de box en een exclusieve gesigneerde kaart, ondertekend door Einar Selvik.

Alle release-formaten kunnen HIER gereserveerd worden.

WARDRUNA Live

WARDRUNA speelt een exclusieve 'Nordic Night Open Air' Benelux-show op zondag 17 juli 2022 in OLT Rivierenhof te Antwerpen (B). Info en tickets vind je HIER.