... / Story's / Concerten / WARDRUNA kondigt wereldtournee aan met concerten in Brussel en Utrecht
Concerten

Updated 09/04/2024

Concerten

WARDRUNA kondigt wereldtournee aan met concerten in Brussel en Utrecht

Na de release van de single ‘Hertan’ kondigt WARDRUNA het eerste deel aan van een uitgebreide wereldtournee in 2024 en 2025. Het Noorse ‘dark fok’ muziekproject speelt op 19 november 2024 in het Koninklijk Circus in Brussel en op 24 november 2024 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Met een breed scala aan instrumenten uit vervlogen tijden, zoals lieren, harpen en hoorns, en Oudnoordse songteksten blaast Wardruna oude Noordse tradities nieuw leven in. Sinds hun debuutalbum ‘Runaljod – Gap Var Ginnunga’ uit 2009 kennen ze een wereldwijd succes dat muzikale genres, culturen en talen overstijgt. Met hun bijdrage aan de soundtrack van de televisieserie ‘VIKINGS’ stootte WARDRUNA onder leiding van frontman/multi-instrumentalist Einar Selvik aka ‘Kvitrafn’ door naar een nóg groter publiek. Na een eerste trilogie aan albums, gebaseerd op Futhark runen, blijft de band zijn muziek verrijken met spirituele concepten. Hun jongste album ‘Kvitravn’ uit 2021 gaat vooral over Noordse magie, totemdieren en animisme.

Wardruna Main HERTAN Photo Tuukka Koski 010

WARDRUNA (Einar Selvik) - Foto: Tuukka Koski

Hypnotische mix

Live neemt Wardruna zijn publiek mee op een reis doorheen de geschiedenis van Scandinavië, met een hypnotische mix van indringende percussie en indrukwekkende zang. "Het is altijd een speciaal gevoel om een nieuwe tour te plannen en aan te kondigen”, vertelt Einar Selvik. “Deze keer misschien nog wel meer dan anders, omdat we een aantal delen van de wereld bezoeken waar we met WARDRUNA nog niet hebben opgetreden.

De ticketverkoop start op vrijdag 12 april om 10.00 u. Meer info via livenation.be (Brussel) en TivoliVredenburg (Utrcht) of via de website van Wardruna.