... / Story's / Actueel / WARPATH trekt opnieuw ten oorlog met verniewde sound
Actueel

Updated 04/02/2022

Actueel

WARPATH trekt opnieuw ten oorlog met verniewde sound

De Duitse thrashers van WARPATH zijn opnieuw op oorlogspad met hun zevende studioalbum ‘Disharmonic Revelations’. Op de nieuwe plaat horen we een nieuw geluid dankzij de furieuze ‘twin-guitar wall-of-sound’ van nieuwkomers Roman Spinka en Claudio Illanes. De plaat verschijnt op 4 maart via Massacre Records.

‘Disharmonic Revelations’ valt op door de volwassen aanpak van de songwriting die gestoeld is op zware riffs en ongenadig, maar precies drumwerk. "De zware, maar kristalheldere productie van Jörg Uken (Soundlodge Studio) draagt bij aan de kwaliteit van de nieuwe release, maar het is ook en vooral de sterke prestatie van vocalist Dirk Weiß die het niveau naar omhoog haalt", klinkt het bij band en label. "Zijn bereik is behoorlijk indrukwekkend, variërend van gutturaal gegrom over meedogenloos geschreeuw tot harmonische zang."

Warpath (05 Lowres) By Warpath And Nico Meyer

Satirische uithalen

Warpath Disharmonicrevelations Cover MAS1199

Inhoudelijk liet zanger en oprichter Dirk ‘Dicker’ Weiß zich inspireren door alle chaos en beroering van 2020. "Van sarcastische, satirische uithalen naar de voormalige president van de VS tot emotionele, in muziek gevatte gevoelens over de wereldgebeurtenissen van het afgelopen jaar, Weiß laat geen enkel heilig huisje ongemoeid. Hij overdenkt zijn eigen levensverhaal, kaart egoisme aan en trekt beslissingen in twijfel. Maar het is niet allemaal kommer en kwel: ook heden en toekomst, hoop en een never-give-up attitude maken deel uit van de tekstuele thema’s.

Het album is vanaf 4 maart 2022 beschikbaar als CD Digipak, limited edition vinyl LP en in digitale formaten.