... / Story's / Actueel / WATAIN nodigt uit voor een bezoekje aan The Great Abyss
Actueel

WATAIN nodigt uit voor een bezoekje aan The Great Abyss

Het Zweedse black metalcollectief WATAIN heeft de eerste single gelost van hun nieuwe studioalbum ‘The Agony & Ecstasy Of Watain’ dat op 29 april 2022 verschijnt via Nuclear Blast. ‘The Howling’ zet de toon voor wat we mogen verwachten van de zevende full-length van de band: een verontrustende, zwartgeblakerde reis in 10 hoofdstukken.

Watain.Bandheader 2022 1

WATAIN kroop in 1998 uit Satans diepste hellkrochten en is sindsdien uitgegroeid tot een van 's werelds meest bekende en beruchte black metalbands. Naar WATAIN wordt vaak verwezen met angst, liefde, verwarring of ontzag, maar zelden met onverschilligheid. Hun beruchte liveshows zijn een wereldwijd fenomeen geworden dankzij de onnavolgbare ceremonies van uitgesproken black metal-fanatisme.

Over de single vertelt E. Danielsson (vocals): “’The Howling’ verwijst naar de woordeloze stem van het wilde, griezelig jammerend door de eeuwen heen, ons aansporend om onze veilige ruimtes te verlaten en de donkere uithoeken van The Great Abyss zowel binnen als buiten te verkennen. Om het te zien, ervan te leren en het te kennen.”

Watain 2

Het nieuwe album werd live opgenomen in een oude kerk op het Zweedse platteland. De 10 nummers werden geschreven door de drie-eenheid van Watain (E. Danielsson, H. Jonsson en P. Forsberg), maar ‘The Agony & Ecstasy Of Watain’ is tegelijk het eerste WATAIN-album dat is opgenomen met een volledige line-up, aangevuld met A. Lillo, H. Eriksson en E Forka's. Farida Lemouchi (ex-The Devil's Blood, nu Melasse) en Gottfrid Åhman (ex-In Solitude, nu PÅGÅ) leverden gastbijdragen.