... / Story's / Actueel / WITHIN TEMPTATION pakt uit met nieuwe single 'Don't Pray For Me'
Actueel

Updated 22/06/2022

Actueel

WITHIN TEMPTATION pakt uit met nieuwe single 'Don't Pray For Me'

Een paar dagen geleden imponeerden ze nog met een sterke headline-show op Graspop Metal meeting, vandaag kondigt WITHIN TEMPTATION de release van een nieuwe single aan. ‘Don’t Pray For Me’ verschijnt op 8 juli 2022 als voorbode van een op stapel staand nieuwe album.

WT 2

Met een carrière die ondertussen meer dan twee decennia omspant, zeven studioalbums en ruim 4 miljoen verkochte platen mag WITHIN TEMPTATION zich terecht een band noemen die wereldwijd hoog in aanzien staat. De afgelopen jaren heeft de band de focus verlegd van het uitbrengen van albums naar het uitbrengen van een reeks singles, waardoor de bandleden zich voortdurend konden uitleven in hun creatieve processen en zo keer op keer fris geïnspireerde muziek wisten af te leveren.

WT

Na 'Entertain You', 'The Purge' en 'Shed My Skin', singles die het zelfs tot in de top 20 van de Amerikaanse Billboard Mainstream Rock Indicator Charts schopten en bovenaan de officiële Duitse hitlijsten eindigden, maakt de band zich op voor de release van de vierde single 'Don't Pray For Me'.

Zanger Sharon den Adel: “‘Don’t Pray For Me’ gaat over het niet opdringen van meningen en angsten aan andere mensen en het accepteren van ieders eigen reis. Het is een hymne over het aanvaarden dat overtuigingen anders kunnen zijn. Het lied gaat over het toestaan ​​van mensen om hun eigen lot na te streven."

Concerten en nieuw album

Naast de reeks singles is WITHIN TEMPTATION ook druk bezig geweest in de studio met het schrijven en opnemen van gloednieuwe nummers voor hun aanstaande album, dat we ergens in de loop van volgend jaar mogen verwachten. De komende maanden zijn goed gevuld met optredens op de Europese zomerfestivals, een Amerikaanse tournee met Iron Maiden en hun langverwachte co-headliner Europese tournee met Evanescence in het najaar van 2022.

21/11/2022 – Paleis 12, Brussel (uitgesteld concert van 4 april)

22/11/2022 – Paleis 12, Brussel (uitgesteld concert van 24 april)

29/11/2022 – Ziggo Dome, Amsterdam (uitgesteld concert van 21 april)

30/11/2022 – Ziggo Dome, Amsterdam (uitgesteld concert van 22 april)

01/12/2022 – Rockhal, Esch-Sur-Alzette (uitgesteld concert van 26 april)