... / Story's / Actueel / GOJIRA komt ‘Fortitude’ (eindelijk) live voorstellen in Vorst Nationaal
Actueel

GOJIRA komt ‘Fortitude’ (eindelijk) live voorstellen in Vorst Nationaal

Op dinsdag 5 juli 2022 is het eindelijk zover en komt de Franse progressieve deathmetalband GOJIRA hun recentste album ‘Fortitude’ live voorstellen in Vorst Nationaal. ALIEN WEAPONRY en EMPLOYED TO SERVE effenen die avond het pad.

Oorspronkelijk zou GOJIRA op 28 februari 2022 naar Vorst Nationaal afzakken, maar de toen nog internationaal precaire situatie noopte de band hun wereldtournee nog even uit te stellen. Gelukkig leidde het uitstel niet tot afstel en stapt de Franse band nu toch op de tourbus om hun zevende plaat ‘Fortitude’ live ten gehore te brengen. Het in april 2021 uitgebrachte album oogstte wereldwijd lovende kritieken en puurt de progressieve metalkoers, die ook van ‘Magma’ (2016) een topper maakte, verder uit naar een nog hoger niveau. Krachtig, explosief en strijdvaardig is wel het minste dat we van GOJIRA’s jongste werk kunnen zeggen. Trouw aan hun overtuigingen laveren de broers Joe en Mario Duplantier samen met kompanen Christian Andreu en Jean-Michel Labadie, met talent en elegantie tussen gitaren, percussie, sierlijke melodieën en kosmische sferen. Een knap staaltje eigentijdse metal dus, en het lijdt geen twijfel dat het viertal, dat ondertussen ook al 25 jaar bestaat, hun onmiskenbare vakmanschap ook op het podium opnieuw waar zullen maken.

Gojira
Gojira Fortitude

GOJIRA wist met ‘Fortitude’ ook (als eerste Franse metalband) op grote schaal door te breken in de Verenigde Staten. Ondertussen spelen ze met succes de grootste podia ter wereld plat en groeit hun schare fans dag na dag verder uit. Reden genoeg voor Live Nation om de band naar Vorst Nationaal te halen. En de heren komen niet alleen. Special guests zijn de (nog steeds) piepjonge Nieuw-Zeelanders van ALIEN WEAPONRY die met hun jongste plaat ‘Tangaroa’ (2021) hun veelbelovende debuut uit 2018 vlotjes wisten te overtreffen. En daar blijft het niet bij: ook de Britse heavy metalband EMPLOYED TO SERVE belooft in het kielzog van de meesters van GOJIRA zijn beste beentje voor te zetten.

Tickets voor het concert vind je HIER.