... / Story's / Actueel / Zweedse thrashers MEZZROW maken comeback na 30 jaar (!)
Actueel

Updated 10/02/2023

Actueel

Zweedse thrashers MEZZROW maken comeback na 30 jaar (!)

De Zweedse thrash metalband MEZZROW maakt na 30 jaar (!) een comeback met een nieuw studioalbum. ‘Summon Thy Demons’ verschijnt op 21 april 2022 via Fireflash Records. Om deze aankondiging te vieren, voegt de band er meteen een single/lyric video voor de track ‘Beneath The Sea Of Silence’ aan toe.

Mezz2 (1)

Oudere thrashliefhebbers kennen MEZZROW wellicht nog van hun demo-tapes ‘Frozen Soul’ en ‘Cross of Tormention’ die eind jaren 80 voor enige bekendheid zorgden. In 1990 brachten ze hun debuutalbum ‘Then Came The Killing’. Het album wordt nog steeds beschouwd als een van de beste thrash metal-releases uit Scandinavië. In de loop van 2021 herrees MEZZROW uit de as, toen bassist Conny Welén (ex-Hexenhaus) en zanger Uffe Pettersson (ex-Rozenkruiser) besloten om samen met nieuwe gitaristen Magnus Söderman (Nightrage ) en Ronnie Björnström (ex-Defiatory, ex-Aeon) nieuwe songs te schrijven in pure thrash metalstijl. ”Natuurlijk hebben we vandaag een nieuw en geactualiseerd geluid, volwassener en donkerder, maar het is nog steeds old school thrash metal uit de Bay Area die de basis legt”, vertelt Conny. “We weigeren de gitaren te downtunen en je kunt zeker horen wat Uffe zingt. Sommige nummers zijn eigenlijk een beetje melodieus, maar op een thrashy manier.”

Over de single ‘Beneath The Sea Of Silence’ merkt Conny Welén op: ”Dit is een afwisselende en pakkende thrasher, geïnspireerd door de Cthulu-mythologie en de werelden van H.P. Lovecraft. Dit nummer voelde vanaf het begin echt goed!”

Tracklist

Mezz
  1. King Of The Infinite Void
  2. Through The Eyes Of The Ancient Gods
  3. Summon Thy Demons
  4. What Is Dead May Never Die
  5. De Mysteriis Inmortui
  6. Beneath The Sea Of Silence
  7. On Earth As In Hell
  8. Blackness Fell Upon The World
  9. Dark Spirit Rising
  10. The End Of Everything

Het album in verschillende formaten, ook vinyl, vooraf bestellen kan HIER.