... / Story's / Concerten / ARCHITECTS heersen als keizers tijdens avondje Metalcore Grand Cru in Lotto Arena
Concerten

Updated 27/01/2024

Concerten

ARCHITECTS heersen als keizers tijdens avondje Metalcore Grand Cru in Lotto Arena

Architects + Spiritbox + Loathe - 25 januari 2024 - Lotto Arena, Antwerpen

Kon ARCHITECTS ons anderhalf uur boeien? Zeker! Het ging met een rotvaart vooruit. Amper adempauzes en een strakke show met perfecte timings tussen het visuele en de muziek.

Tekst: Kurt Van Driessche - Foto’s: Istvan Bruggen

Loathe (1)

LOATHE is een band die klinkt als een kruising van veel verschillende bands en genres, maar doorstaat nog het best de vergelijking met hun helden Deftones en KoRn. Harde muziek afgewisseld met zachte stukken en screams met clean vocals. Een korte set weliswaar met zes nummers uit ‘I Let It In And Took Everything’ (2020). En dat is net wat je met deze band moet doen.

Spiritbox (3)

SPIRITBOX is in de recente geschiedenis overladen met lof voor hun EP ‘Jaded’ en stak zelfs een Grammy-nominatie op zak voor ‘Best Metal Performance’. Het aanvankelijke applaus ging over in gejuich toen zangeres Courtney LaPlante haar mannen kwam vergezellen. Van bij de start greep de band het publiek bij de lurven om niet meer te lossen. Courtney bespeelde het publiek, trok aan, maar stootte niet af. Ondertussen ramde gitarist Mike Stringer de lekkerste riffs uit zijn gitaar. Slechts één gitaar maar het lijken er bij wijlen twee. Spiritbox timmert nog altijd hard aan de weg naar boven en is een blijvertje! Terecht!

Architects (9)

ARCHITECTS  heeft over de jaren een trouwe schare fans achter zich verzameld. Woord voor woord zongen ze elk nummer mee. Van het recentste tot het oudste. De band opende met de nieuwe single ‘Seeing Red’ en blies een eerste keer het dak van de Lotto bij het derde nummer van de avond, ‘Deep Fake’. Als je over Architects één ding gerust mag zeggen, is dat zij de kunst van de breakdown beheersen als keizers. De gitaarriffs klonken als een rechtse hook en de drums zorgden voor een alles vernietigende uppercut! Keer op keer werd de moshpit groter op een middenplein. Iedereen had het duidelijk naar zijn zin.

Ook visueel was het een heus spektakel. Uitbundig als het kon, sober als het moest. Het jonge volkje ging gretig in op elk verzoek van zanger Sam. Of het nu gaat om een circlepit, knielen, crowdsurfen, handjes in de lucht steken, klappen of luidkeels meezingen, de band creëert een mooi samenspel met het uitinnige publek. Alweer heeft Architects zieltjes gewonnen bij mensen die dit voor de eerste keer zagen, zij zullen zeker terugkomen!

Zowel SPIRITBOX als ARCHITECTS spelen deze zomer ten dans op Alcatraz. Als u ze in de Lotto Arena gemist hebt, kunnen wij u maar één raad geven… Kom af! Het wordt een feest!

Het volledige verslag leest u in de volgende editie van Rock Tribune.