... / Story's / Concerten / TIM’S FAVOURITE stelt nieuw album voor in Cinema, Aalst
Concerten

Updated 01/02/2024

Concerten

TIM’S FAVOURITE stelt nieuw album voor in Cinema, Aalst

Tim’s Favourite + My Friend The Atom - 27 januari 2024 - Cinema, Aalst

Al jaren proberen de Pajottenlanders van TIM’S FAVOURITE zich naar boven te werken in de Belgische metalscene en met het in eigen beheer uitgebrachte ‘amaConda’, hun vierde album, hopen we dat er weer deuren voor het sympathieke viertal open gaan. Met de helpende hand van de Aalsterse concertorganisatie Rock ’n Load Concerts werd er op zaterdag 27 januari 2024 een releaseshow in mekaar gestoken in zaal Cinema in Aalst. De vrij nieuwe band MY FRIEND THE ATOM kreeg de eer als support act te fungeren. En na de headliner mocht DJ Fleddy Melculy nog wat plaatjes draaien. Zo’n 200 muziekliefhebbers daagden op en Rock Tribune ontbrak niet op het appel.

Tekst: Erik Spruyt – Foto’s: Erwin Baeyens

Groepsfoto (1)

Voorprogramma MY FRIEND THE ATOM (8) is een nog jonge band uit de ruime regio tussen Gent en Brussel, waarin vier muzikanten zich terugvinden om samen een avontuurlijke variant van groove metal met hardcore-invloeden in de zangpartijen te fabriceren. Een echt studioproduct ligt nog in het vooruitzicht, maar de ervaring van sommige groepsleden (onder andere bij Far Beyond, Stab, Musket, 7SinZ, Splendidula en Everyone Dies Alone) laat zich opmerken in dit originele project dat moeilijk in een bepaald vakje te plaatsen is. Van enige zenuwachtigheid is geen sprake en het halfuurtje volstaat om de aanwezigen te verleiden tot headbangen, heupwiegen en instemmend gebrul.

Groepsfoto (2)

Rond de eeuwwisseling ontstond TIM’S FAVOURITE (9) als trio, maar enkele jaren geleden kwam neefje Tim - naar wie de band genoemd is - erbij als vierde man. Na de derde worp ‘We, The Willing’ in 2018 heeft frontman Jan Pauwels (zang/gitaar) nu samen met kompanen Elie (drums), Wolf (bas) en neefje Tim (gitaar) de vierde plak ‘amaConda’ voor te stellen. De term ‘zen metal’ hebben ze zelf bedacht, maar als je denkt aan een kruising van Tool met Alice In Chains, dan kan je je al wat voorstellen. De pulserende tonen en ritmes van de band rond Maynard James Keenan en de bezwerende samenzang van de Seattle grunge band, die vallen niet te ontkennen naast een flinke scheut thrash metal, maar TIM’S FAVOURITE heeft er een lekkere potpourri van gemaakt, waarbij enige technisch vakmanschap hun niet vreemd is.

Tim’S Favourite

De nadruk van de setlist lag uiteraard op het verse product, waarbij onze favorieten ‘amaConda’, ‘Totalibertarian’ en ‘A Deeper Advantage’ niet vergeten werden, en verder nog een aantal tracks van iedere andere cd die men uitbracht. Samen met een uitstekende geluidsbalans kregen we een keurige bloemlezing uit het oeuvre van de band. Het publiek wist de grunge metal te appreciëren en de band genoot van het applaus. Tot slot werd de avond nog afgesloten door DJ Fleddy Melculy.

De komende tijd is TIM’S FAVOURITE nog live aan het werk te zien op 2 februari 2024 in Café Hell Diest en op 9 maart 2024 in JH Splinter Strijtem.

Tim’S Favourite 1 Tim’S Favourite 2 My Friend The Atom 1 My Friend The Atom 2 My Friend The Atom 3