... / Story's / Concerten / SLAUGHTER TO PREVAIL: succesvol, al was de slachtpartij aan de korte kant
Concerten

Updated 31/01/2024

Concerten

SLAUGHTER TO PREVAIL: succesvol, al was de slachtpartij aan de korte kant

SLAUGHTER TO PREVAIL - 30 januari 2024 - Kavka Zappa, Antwerpen

Bijna negen jaar moesten de Europese Slaughter To Prevail-fans wachten op de terugkeer van de vocale duivel Alex Terrible en z’n handlangers. De band kwam, zag en overwon … maar hield het (te) kort.

Tekst: Robin Maes

De hype rond de terugkeer van SLAUGHTER TO PREVAIL was duidelijk merkbaar: de Zappa was al een hele poos uitverkocht voor dit optreden, en dat zonder enige support act. Iedereen mocht dus “koud” afwachten tot de lichten uitgingen en de intro het publiek wakker schudde.

IMG 4690 (1)

Na een lekkere maar te lange techno-intro schoten frontman Alex Terrible en z’n kompanen uit de startblokken met ‘Bonebreaker’. Het was er meteen boénk op. De moshpit barstte direct los en de energie vanop het podium zat vliegensvlug in de zaal. De diepe growls van Terrible zweepten iedereen op. De zanger had er duidelijk veel zin in.

Het merendeel van de set bestond uit werk van het meest recente album ‘Kostolom’, inclusief de twee meest recente singles ‘1984’ en ‘Viking’. Het was overduidelijk: Slaughter To Prevail heeft trouwe fans. Menig mosher kende perfect de Engelse delen van de songs en het adrenalinepijl vooraan ging nooit liggen.

Veel showelementen waren er niet, maar je mag gerust stellen dat STP live een geoliede machine is. Alleen stopte die machine wel vrij snel met brullen. Na amper 50 minuten op het podium zat het er op. Een succesvolle avond, al was de slachtpartij aan de korte kant.

Het volledige verslag  leest u in de volgende editie van Rock Tribune, vanaf 13 februari 2024 in de winkel