... / Story's / Concerten / KISS – The Final Soundcheck
Concerten

Updated 24/07/2022

Concerten

KISS – The Final Soundcheck

21 juli 2022 - Ziggo Dome, Amsterdam

Voordat de rockiconen in Amsterdam hun heuse laatste Europese show ‘s avonds op gang trokken, kon Rock Tribune ‘s middags de soundcheck meemaken. Deze werd aangeboden in één van de vele VIP package deals, die je op voorhand kon aanschaffen. Uiteraard mochten we als fan van het eerste uur niet ontbreken en zodoende lieten we ons volledig onderdompelen in dit waanzinnig Psycho Circus genaamd: KISS.

Een 250-tal fans betraden de Ziggo Dome tempel vroegtijdig om te zien hoe hun idolen hun geluid gingen afstemmen en dit zegt genoeg om te zien dat de KISS Army nog steeds over ruim voldoende elitesoldaten beschikt.

KISS Amsterdam July 21St 2022 40

Bij het binnengaan van de zaal staan de heren reeds op het podium om ons te verwelkomen. De soundcheck wordt op gang getrokken met het schitterende ‘Plaster Caster’, gevolgd door ‘Hotter Than Hell’. Uit het gelijknamige album uit 1974 krijgen we vervolgens het tragere ‘Goin’ Blind’. Tussendoor worden er plectrums a volonté door de heren in het publiek gekatapulteerd en verandert de begane grond in een heus slagveld. Verder krijg je de kans om vragen te stellen en uiteraard is er maar één vraag die op ieders lippen brandt: ‘Is this really the last European show ever tonight?’ Waarop Paul vraagt of we graag zouden hebben of ze nog eens terugkeren? Een overduidelijke ‘yes!’ schalt door de lege arena en Paul vervolgt dat ze het zelf nog niet weten wanneer deze tour zal eindigen. Bij deze blijven dus alle deuren nog open ... Afsluiten doen de heren met het prachtige ‘Got To Choose’ en dan verdwijnen ze richting kleedkamer om zich te transformeren tot de superhelden, zoals we ze het beste kennen.

Het was een waar genoegen om dit te mogen meemaken en deel uit te maken van dit legioen.

KISS Amsterdam July 21St 2022 13 KISS Amsterdam July 21St 2022 20 KISS Amsterdam July 21St 2022 1 KISS Amsterdam July 21St 2022 116 KISS Amsterdam July 21St 2022 64