... / Story's / Concerten / TANGLED HORNS stelt nieuw album voor en krijgt alle handen op elkaar
Concerten

Updated 09/02/2024

Concerten

TANGLED HORNS stelt nieuw album voor en krijgt alle handen op elkaar

TANGLED HORNS + HURACÁN + BRAKWATER - 2 februari 2024 - Trix Club, Antwerpen

Altijd tof om te zien wanneer een band uit je omgeving de verdiende waardering krijgt die de quote ‘Geen is sant in eigen land’ tegenspreekt. Toch waren we meer dan zomaar een beetje aangenaam verrast toen we zagen dat de Trix Club, die bijna 600 mensen kan faciliteren, compleet was uitverkocht voor de releaseshow van Tangled Horns voor hun nieuwe album ‘Lighter’.

Tekst: Morbid Geert - Foto’s: Istvan Bruggen

Brakwater

Wanneer we aankomen in Antwerpen, begint de zaal gezellig vol te druppelen. We krijgen meteen de openingsband BRAKWATER (7) op ons bord, een piepjong trio dat schippert tussen garagerock, punk, noise en rockabilly. Ze hebben er duidelijk zin in en lappen er het ene na het andere (korte) nummer tegenaan zonder enige plichtplegingen. Vooral het vocale wisselspel van de bassiste en de gitarist zorgt zeker voor een welkome afwisseling en doet ons soms denken aan The Cramps, maar minstens zo vaak aan The Pixies. Niet dat we helemaal wild van hen worden, maar ze maken toch iets los en hebben zeker potentieel.

Huracan

Tegen de tijd dat het Antwerps/Gentse HURACÁN (8) van start gaat, begint de keet flink vol te zitten. Het gezelschap blijkt op hoog octaangehalte brandstof te draaien en zorgt voor een dito energieuitbarsting vanaf het eerste nummer. Post-hardcore, sludge en een flinke groove, waarbij we moesten denken aan Psychonaut, Pelican of een minder lompe versie van Bear. Ook hier zorgen gitarist en bassist voor dubbele zanglijnen, wat er voor zorgt dat er ook iets meer bewegingsvrijheid ontstaat … die ook ten volle benut wordt. Het tempo wordt lekker opgefokt zonder enig overdrijven, maar de stuwkracht is haast dwingend…

Tangled Horns (1) Min

Wanneer TANGLED HORNS (9) het podium opstapt, zit de Club inmiddels afgeladen vol. De Kempenzonen spreken natuurlijk een erg breed publiek aan met hun mix van stoner, garagerock, grunge, punk en zelfs blues, wat zich laat merken aan de meest diverse schare toeschouwers die we in lange tijd zagen voor een concert. Dat de Horns ook bekend staan om hun enorme drive in livesituaties draagt natuurlijk ook bij aan de grote opkomst. Voordat ‘Lighter’ verscheen, werden er in een tijdspanne van twee jaar verscheidene songs als single met bijbehorende (maffe) videoclips uitgebracht, wat nu zijn vruchten blijkt af te werpen. Zowel nieuwe songs (‘Tick’, ‘Pig’, ‘Suspended Animation’, …), waarop om voor de hand liggende reden de nadruk ligt, als oudjes (‘Monolith’) worden meegebruld en krijgen de handen op elkaar. Zeker wanneer die andere bekende Kempenzoon Tijs Vanneste het podium bespringt om twee songs mee te zingen (waaronder de Screaming Trees-klassieker ‘Nearly Lost You’!) kan het feestje niet meer stuk. Heerlijk avondje!

Sfeerbeelden in Trix

Brakwater 1 Brakwater 2 Brakwater 3 Brakwater 4 Huracan 1 Huracan 2 Huracan 3 Huracan 4 Tangled Horns 1 (1) Tangled Horns 2 Tangled Horns 3