... / Story's / Concerten / VISIONS OF ATLANTIS - Secret Rule - Emetropia
Concerten

VISIONS OF ATLANTIS - Secret Rule - Emetropia

18 mei 2022 – De Verlichte Geest, Roeselare

Na een succesvolle Amerikaanse tournee laat VISIONS OF ATLANTIS de Europese fans genieten van zijn wervelende symfonische metal. De jammer genoeg slechts matig gevulde Verlichte Geest wordt vooraf opgewarmd door het Zweedse Emetropia en het Italiaanse Secret Rule.

Tekst: Geert Ryssen - Foto's: Serge De Rous 

Emetropia hebben we helaas gemist vanwege het drukke verkeer. Dan maar meteen over naar Secret Rule (6) dat als tweede opwarmer het pad mag effenen. De Italianen krijgen tien op tien voor toewijding, passie en energie. Omwille van de kleine zaal en het hoge volume van de drums moeten de gitaren en de zang tot een pijnlijk hoog niveau worden opgetrokken. Zangeres Angela Di Vincenzo haalt alles uit de kast om boven het geweld uit te komen waardoor ze constant geforceerd klinkt. Bovendien beschikt de groep niet over voldoende pakkende nummers. Toch worden we meegenomen door het aanstekelijke enthousiasme dat van het podium afstraalt.

1826

Visions Of Atlantis-zangeres Clémentine Delauney - Foto: Serge De Rous

Visions Of Atlantis (9) toont vanaf de eerste noten wat echte klasse is. De Oostenrijkse band met de Franse zangeres Clémentine Delauney en de Italiaanse zanger Michele Guatoli hanteert een bijzonder hoge standaard. Delauney is een van de topzangeressen in het genre en Guatoli kan zowat alles aan. Na enkele jaren is het duo geëvolueerd naar een perfecte match die ons meeneemt op een muzikale piratentrip. Zeventien nummers lang zullen we aan de lippen van Clémentine en Michele hangen en genieten van hun podiumprestatie die perfect wordt ondersteund door een uitstekende band. Naast een bloemlezing uit het repertoire dat drummer Thomas Caser de voorbije twintig jaar met zijn VOA heeft opgebouwd, krijgen we vier nummers uit het briljante nieuwe album ‘Pirates’. ‘Clocks’ en ‘Freedom’ worden verwerkt in de set; ‘Pirates Will Return’ en de aanstekelijke single ‘Legion Of The Seas’ zijn de bisnummers. Het publiek gaat uit de bol. Deze piraten hebben hun slag gewonnen.

2066A

Clémentine Delauney en Michele Guatoli hanteren een bijzonder hoge standaard - Foto: Serge De Rous