... / Story's / Festivals / ARCHITECTS headliner op jubileumeditie JERA ON AIR - Ook FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES en HANABIE. komen langs
Festivals

ARCHITECTS headliner op jubileumeditie JERA ON AIR - Ook FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES en HANABIE. komen langs

Er was waarschijnlijk maar één vraag die iedere rechtgeaarde liefhebber van punk, hard- & metalcore bezighield sinds de jaarwisseling: wie siert er als headliner bovenaan de festivalposter op de zaterdag van JERA ON AIR 2024? Wel nu, het best bewaarde geheim van Ysselsteyn en omstreken is niet meer. Niemand minder dan ARCHITECTS sluit de zaterdagavond af. Op de derde festivaldag zien we ook FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES.

Bezoekers mogen zich sowieso gaan verheugen, want eerder werd ook al de komst van Electric Callboy, Dropkick Murphys, Bad Religion, Sum 41, While She Sleeps en meer bevestigd. Naast de komst van Architects en Frank Carter & The Rattlesnakes zijn ook For I Am King, HANABIE., Of Mice & Men, The Black Dahlia Murder, King Prawn, Spanish Love Songs en Imminence te zien tijdens Jera On Air 2024. Net als Movements, Makewar, Brutus en Annisokay.

Architects

Architects Foto

Het nieuws dat Architects – uit onvrede over de plek op de festivalposter – in 2019 besloot om niet richting Noord-Limburg te komen, bracht toentertijd aardig wat teweeg. Dat ze tijdens de aankomende editie alsnog als één van de headliners op het festival te bewonderen zijn, is de ultieme bevestiging dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. ‘No matter what they say, it’s like a brand new doomsday’, zingen ze zelf in megahit ‘Doomsday’. En zo is het. Een band als Architects, misschien wel de grootste metalcore-band allertijden, hoort simpelweg thuis op Jera On Air.

Frank Carter & The Rattlesnakes

FRANKCARTER RATTLESNAKES FILM 01 R2 1 1

Op zaterdag staat ook Frank Carter & The Rattlesnakes op de planken. Als één van de meest charismatische frontmannen uit de punkrock community staat Frank Carter al jarenlang bekend als podiumbeest pur sang. Samen met ‘zijn’ Rattlesnakes spuugt hij hit na hit door de microfoon. Vandaag verscheen met ‘Dark Rainbow’ zijn allernieuwste werk. Dat, gecombineerd met eerdere successen, belooft veel goeds voor zijn show op Jera On Air. Dat geldt zeker ook voor de set van For I Am King. Neerlands trots op metalgebied bracht afgelopen jaar het ‘Crown’ een nieuw album uit. Dat staat zonder twijfel weer vol met pakkende riffs gedreven door de unieke vocalen van frontvrouw Alma Alizadeh.

HANABIE. en meer

Hanabie

Aan enthousiaste vrouwen bij HANABIE. ook geen gebrek. Deze uit Tokyo afkomstige band, bestaande uit vier vrouwen, brengt het beste van Japanse pop samen met metalcore en elektronica. Het resultaat laat zich moeilijk in woorden vangen. Tijdens een show van HANABIE. kom je niets tekort, behalve zintuigen om alles in je op te nemen. Verder werd bekend dat ook Of Mice & Men, The Black Dahlia Murder, King Prawn, Spanish Love Songs en Imminence te zien zijn tijdens Jera On Air 2024. Net als Movements, Makewar, Brutus en Annisokay.

Tickets en meer

De kaartverkoop voor Jera On Air 2024 is inmiddels van start gegaan. Na de succesvolle editie van 2023, waarbij het festival iedere dag zo’n 15.000 bezoekers op het festivalterrein in Ysselsteyn mocht verwelkomen, wordt er komend jaar tijdens het jubileum wederom groots uitgepakt.

Tickets voor Jera On Air 2024 zijn te verkrijgen op www.jeraonair.nl. Hier is naast informatie over de kaartverkoop, ook alles te vinden over de volledige line-up en alle overige relevante informatie over het festival.

Over enkele dagen volgt er nogmaals groot nieuws, belooft de organisatie.