... / Story's / Festivals / JERA ON AIR wint IJzeren Podiumdier voor ‘Beste Festival’
Festivals

Updated 23/01/2024

Festivals

JERA ON AIR wint IJzeren Podiumdier voor ‘Beste Festival’

Het prestigieuze IJzeren Podiumdier voor ‘Beste Festival’ is tijdens Eurosonic Noorderslag 2024 toegekend aan JERA ON AIR. De vakprijs, uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), erkent het festival voor de indrukwekkende groei in zowel organisatie als bezoekersaantallen, de uitbreiding van het programma in breedte en diepte, en het verkennen van genre-grenzen.

Het IJzeren Podiumdier, een peer-to-peer-prijs die sinds 1997 jaarlijks wordt uitgereikt, vertegenwoordigt de hoogste waardering van vakgenoten binnen de Nederlandse muziekindustrie. JERA ON AIR werd geprezen door de jury voor de aanzienlijke groei in 2023 en het vasthouden aan een sterke identiteit die zowel acts als doelgroep aanspreekt, waardoor het festival een essentiële positie inneemt in het Nederlandse festivallandschap. Daarnaast benadrukte de jury het unieke karakter, dat grotendeels wordt gerund door toegewijde vrijwilligers en wordt gedragen door de lokale gemeenschap.

Drone Joa2023germauxvisuals 2

Waardevolle speler

Het festival, bekend om zijn gedurfde programmering en het verkennen van grenzen, is een baken geworden voor liefhebbers van diverse muziekgenres. De specifieke combinatie van acts en de doelgroep heeft JERA ON AIR onderscheiden en tot een waardevolle speler gemaakt in de Nederlandse festivalscene. De uitreiking van het IJzeren Podiumdier vond plaats op 20 januari 2024 tijdens de ceremonie in SPOT – Oosterpoort in Groningen, als onderdeel van de IJzeren Podiumdieren 2023. JERA ON AIR's winst getuigt van niet alleen het succes van het festival zelf, maar ook van de groeiende erkenning voor prestaties op het gebied van duurzaamheid en diversiteit binnen de Nederlandse festivalgemeenschap. Het festival kijkt uit naar de voortzetting van zijn positieve impact.