... / Story's / Festivals / Das OKTOBER METALFEST geht's los!
Festivals

Das OKTOBER METALFEST geht's los!

Das OKTOBER METALFEST, oorspronkelijk voorzien in oktober 2021 maar noodgedwongen uitgesteld naar 19 maart 2022, kan doorgaan. De organisatie laat weten ‘helemaal fertig te zijn voor een goed feest’ en heeft met CYCLONE en CARNATION op de valreep nog twee Belgische bands toegevoegd aan de line-up.

38425A44 E778 Ffd0 F5d6 3C14b92c8f8a

Als het over legendarische Belgische metalbands uit de jaren 80 gaat, is CYCLONE altijd één van de eerste bandnamen die valt. De beruchte thrash metalband uit Vilvoorde bestond al enkele jaren toen Roadrunner Records hun vermaarde full-length debuut 'Brutal Destruction' uitbracht. De echte thrashfans mogen deze show niet missen. Het Belgische vijftal CARNATION is geboren uit een passie voor old school death metal uit de eighties en vroege nineties. Deze band komt DAS OKTOBER METALFEST laten horen dat België op muzikaal gebied meer te bieden heeft dan Jacques Brel en K3, namelijk loeiharde death metal.

Cyclone

Cyclone, de legendarische Belgische 80's thrash metalband  

Das Bratwursthalle

Misschien minder death metal, maar net zo hard zijn de hits ‘Pierrot’ en ‘Bonnie Kom Je Buiten Spelen?’ uit de jaren 70. Jawohl, de enige echte BONNIE ST. CLAIRE komt ook naar het festival. Rainer Limpinsel uit Bochum oftewel de legendarische heimorgelkoning MAMBO KURT geniet inmiddels een cultstatus. Hij komt verschillende sets van eigenzinnige covers brengen. Mambo is de enige muzikant die ‘Slayer’ speelt na ‘ABBA”. Een oktoberfeest zonder DIETER KOBLENZ zou een groot gemis zijn, daarom komt hij naar Eindhoven om het publiek op sleeptouw te nemen door de roemrijke schlagerhistorie. Zoals de naam al doet vermoeden is EDDY WANNABE een Eddy Wally-imitator. Ook hij is van de partij. De sound van ‘The voice of Europe’ mag natuurlijk nooit verloren gaan. Het programma van Das Bratwursthalle wordt bij elkaar gebracht door de Eindhovense DJ Robabilly.

Line-up

KORPIKLAANI

DESTRUCTION

EVILE

NANOWAR OF STEEL

CYCLONE

CARNATION

PENE CORRIDA

MARTYR

BARK

DEAF FOREVER

TROLLFEST

***

BONNIE ST. CLAIRE

MAMBO KURT

DIETER KOBLENZ

EDDY WANNEBE

DJ ROBABILLY

Heb je nog geen ticket, klik dan HIER. Wil je een VIP-ticket? Wees dan snel, er zijn er nog maar een paar over. Een VIP ticket houdt in: onbeperkt bier en vlees!