... / Story's / Festivals / Halloween vier je nergens beter dan op SAMHAIN in Hasselt
Festivals

Halloween vier je nergens beter dan op SAMHAIN in Hasselt

Met een gevarieerde line-up die zowel bands uit de black, death, doom en occult metal-scene als psych en prog acts brengt, oogt de affiche van SAMHAIN 2022 bijzonder aantrekkelijk. Het tweedaagse festival vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in de Muziekodroom in Hasselt.

Zaterdag 29 oktober

Triptykon

Verspreid over drie zalen verwelkomt SAMHAIN niet minder dan 38 internationale en lokale bands. Op zaterdag trapt BEAR om 13.00 u het feest op gang op de Main Stage. In hun kielzog volgen COBRA THE IMPALER, PSYCHONAUT, YEAR OF NO LIGHT EN THE OCEAN. Headliner is de Zwitserse avant-garde extreme metal band TRIPTYKON van Thomas Gabriel Fischer, u wellicht beter bekend als ‘Tom G. Warrior’, de voormalige frontman van Hellhammer en Celtic Frost.

Op de Forty Five programmeert SAMHAIN het al even legendarische ASPHYX als hoofdact. De Nederlandse death metalband wordt voorafgegaan door SHAGOR, SONS OF A WANTED MAN, TERZIJ DE HORDE, HEMELBESTORMER en DER WEG EINER FREIHEIT.

In de CLUB treden iets minder bekende en vooral jonge, maar daarom niet minder te versmaden bands aan zoals AUFHEBUNG, DIVIDED, FVNERALS, het Amerikaanse SHY,LOW en LOST IN KIEV. Het Britse CONJURER, door Nuclear Blast getipt als one of the metal world’s most devastating, thrilling experiences sluit het programma af.

Zondag 30 oktober

Zeal & Ardor 3

Op zondag bijt ORDIGORT de spits af op de Main Stage. Zij effenen het pad voor B R I Q U E V I L L E, ULTHA, RUINS OF BEVERAST en PRIMORDIAL. Met ZEAL & ARDOR, het alsmaar populairder worden collectief rond Manuel Gagneux, sluit ook hier een Zwisterse avant-garde metalband af.

DOOL is dan weer de topper in de Forty Five dat eerder op de dag WESENWILLE, VERWOED, HELLERUIN, ISKANDR en de eigenzinnige West-Vlaamse black metalband WIEGEDOOD mag ontvangen.

De CLUB ten slotte mag op zondag de Nederlandse experimental black metalband LASTER als afsluiter verwelkomen. Maar eerst is het uitkijken naar 30.000 MONKEYS, OF THE WAND AND THE MOON, SERPENTS OATH, TAKH en de inmiddels snel furore makende Nederlandse band DOODSWENS.    

TICKETS voor SAMHAIN 2022 vind je HIER.

Final Digitalposter 2