... / Story's / Festivals / HARD ROCK FEST AVELGEM: de enige echte BLACK FRIDAY
Festivals

HARD ROCK FEST AVELGEM: de enige echte BLACK FRIDAY

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2022 vindt in het West-Vlaamse Avelgem de elfde editie plaats van HARD ROCK FEST AVELGEM. Op zaterdag treden onder de noemer Hard Rock Metal Night (naast Solitude Within) een aantal tribute bands op, maar onze aandacht gaat vooral uit naar de Black Friday Night waar de organisatie een fijne combinatie van het hardere werk en atmospheric metal heeft geprogrammeerd.

DOODSWENS (19.00 u – 19.40 u)

Doo

Op vrijdag wordt de zaal meteen in vuur en vlam gezet met DOODSWENS. De band uit Eindhoven, die vandaag bestaat uit drumster Inge, gitarist S. en bassist/zanger N. Doodswens is uitgegroeid tot een internationale hype dankzij de unieke samensmelting van nietsontziende old school black metal met sferische passages. Debuutalbum ‘Lichtvrees’ (2021) klinkt als een paniekaanval en dat is precies wat het is. Bij ieder liveoptreden stalt de band hun bottenverzameling ritueel uit op het altaar, omringd met kaarsen en saliebladeren. Een niet te missen start!

SABATHAN (20.15 u – 21.05 u)

Sab

Onmiddellijk daarna palmt Lord SABATHAN het zwartgeblakerde podium in. Met zijn band brengt de Lord naast de klassiekers van ENTHRONED (de band die hij stichtte) ook een aantal nieuwe nummers. Hun keiharde en compromisloze stijl brengt de spirit van de oudheid naar CC Spikerelle in Avelgem, waar ze overigens hun enige show in 2022 spelen. Alweer een niet te missen kans dus!

SCHAMMASCH (21.45 u – 22.45 u)

Sch

SCHAMMASCH kleurt al sinds 2009 buiten de lijntjes van de klassieke black metal. De band houdt er een mysterieus imago op na, maar kan in geen geval van half werk beschuldigd worden. Het werk van de Zwitserse band  is steevast tot in de puntjes verzorgd qua artwork en fotografie en ook op muzikaal vlak wordt nooit over één nacht ijs gegaan, Occultisme, duister, experimenteel, spiritueel, ... Moeilijk om een label te plakken op deze toch wel unieke band, maar ontgoochelen doen ze nooit!

THURISAZ (23.30 u - …)

Thurisaz Nieuw Zw Scaled

THURISAZ bestaat 25 jaar en waar kan dat beter gevierd worden dan op de Black Friday Night in Avelgem? Al sinds hun ontstaan in 1997 timmert de band met hun mix van black/doom en atmospheric metal gestaag aan een stevige internationale reputatie. 25 jaar en vijf studioalbums later winnen ze nog steeds iedere dag nieuwe metalharten over de hele wereld. Als verjaardagscadeau voor de fans zal de band een ‘best of’ spelen van al hun albums. Een extra large headline-show dus, maar er is meer: de band zal voor deze gelegenheid LIVE STRIJKERS meenemen. 

Hard Rock Metal Night

TS

Ook voor de liefhebbers van het iets klassiekere werk heeft HARD ROCK FEST AVELGEM een select gezelschap bands geprogrammeerd. Na de ongetwijfeld verschroeiende start met SOLITUDE WITHIN zijn op zaterdag vooral de dames aan zet met achtereenvolgens IRON LAIDEN, TWISTED SISTERS en AC/SHE-C. Onnodig te vermelden welke gereputeerde bands de rockende ladies eren. BIZKIT PARK sluit het feestje af en wie de band de afgelopen maanden aan het werk heeft gezien weet dat het dan écht feesten is.

HARD ROCK FEST AVELGEM XI vindt plaats in CC Spikerelle. Tickets vindt u HIER.

HRF22