... / Story's / Festivals / Kijk en beleef PROPHECY FEST gratis vanuit je luie zetel (maar nog beter is zelf te gaan)
Festivals

Updated 22/09/2022

Festivals

Kijk en beleef PROPHECY FEST gratis vanuit je luie zetel (maar nog beter is zelf te gaan)

Na het enorme succes van de streaming van vorig jaar kondigt de organisatie van het PROPHECY FEST aan dat ze ook dit jaar gratis online streaming zullen aanbieden. De streaming start met de eerste band op vrijdag 30 september en zal het grootste deel van het festival beslaan.

Prophecy Fest 2022 vindt plaats van donderdag 29 september tot zaterdag 1 oktober op een van 's werelds meest fascinerende culturele locaties, met name de legendarische Balver Kulturhöhle (‘Balver-cultuurgrot') in het Hönnetal nabij de stad Balve in de regio Sauerland van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De natuurlijk gevormde karstgrot werd al tijdens het paleolithische tijdperk door mensen gebruikt. Het is een belangrijke archeologische vindplaats die overblijfselen heeft opgeleverd uit tal van perioden tot diep in de middeleeuwen. Volgens de legende en de oude IJslandse Thidreksaga leerde de mythische smid Wayland in deze grot zijn magische vak van dwergen. De geschiedenis en de bijzondere akoestiek van de Balver grot zorgen voor een unieke sfeer die perfect past bij het muzikale programma van het Prophecy Fest.

PF 2021 SA 003 Spiritual Front By Carsten Brand For SPKR

SPIRITUAL FRONT in 2021 - Foto: Carsten Brand

Verschillende platforms

De livestream wordt vanuit meerdere camerahoeken gefilmd, bewerkt en in realtime uitgezonden. Festivalstreaming zal worden aangeboden op verschillende platforms waaronder Prophecy Facebook en het Prophecy YouTube Channel. Ook via de Prophecy website kan de streaming gevolgd worden. 

"We kregen vorig jaar zoveel enthousiaste en positieve reacties op onze livestream dat het een sterke aansporing was om het opnieuw te doen", vertelt Martin Koller, oprichter van het Prophecy label. "We zijn er ons van bewust dat er veel redenen zijn waarom mensen niet kunnen komen of reizen, en we zijn blij hen op zijn minst een mooie blik te kunnen bieden op wat er in de grot gebeurt. We hopen van harte dat iedereen die niet aanwezig kan zijn, ook zal genieten van op afstand.”

PF 2021 SA 011 Atmo Audience By Carsten Brand For SPKR

De akoestiek in de Balver Kulturhöhle past perfect bij het muzikale programma van het Prophecy Fest - Foto: Carsten Brand

Laatste aankondiging: Thurnin

Thurnin

Nog meer goed nieuws is dat ook de Nederlandse atmosferische dark folk-band THURNIN op donderdag 29 september zal deelnemen aan de Prophetic Overture. Met zijn in eigen beheer uitgebrachte akoestische album ‘Menhir’ scoorde de Nederlandse gitarist en zanger Jurre Timmer meteen een hit. Hoewel de full length zich voornamelijk via mond-tot-mondreclame verspreidt, is ‘Menhir’ de mijlpaal van 1 miljoen views op YouTube al gepasseerd en de cijfers blijven snel stijgen.

 

Foto: Thurnin

Complete line-up

PF 00 Flyer September 2022

De volledige line-up (in alfabetische volgorde):

ALCEST, ANTIMATTER, ARTHUR BROWN, ARÐ, AUSTERE, CAMERATA MEDIOLANENSE, COVEN, CRONE, DARKHER, DOLD VORDE ENS NAVN, EMPYRIUM (Songs of Moors & Misty Fields Show), FIRE + ICE, A FOREST OF STARS, IMHA TARIKAT, MOSAIC, NEUN WELTEN, OF THE WAND & THE MOON, SATURNUS, THE VISION BLEAK, THURNIN, VRÎMUOT, WINTERFYLLETH en ZWISCHENLICHTEN.

De ticketverkoop loopt momenteel als een trein. Wil je er toch bijzijn, aarzel dan niet en bestel je ticket HIER.

PF 2021 FR 014 Dornenreich By Carsten Brand For SPKR

De natuurlijke grot zorgt voor een unieke sfeer - Foto: Carsten Brand