... / Story's / Festivals / HARD ROCK FEST XII: twee dagen topmetal in Avelgem
Festivals

HARD ROCK FEST XII: twee dagen topmetal in Avelgem

Nog drie weken aftellen en dan staat de 12de editie van HARD ROCK FEST AVELGEM op de agenda. Traditioneel opent de tweedaagse op vrijdag 6 oktober met een zwartgeblakerde affiche, bij de liefhebbers bekend als black Friday. Op zaterdag 7 oktober serveert de organisatie iets ‘lichtere’ kost met de klemtoon op talent uit eigen land. VIP-tickets zijn uitverkocht, reguliere tickets zijn – voorlopig – nog beschikbaar.

‘Black Friday’

Op vrijdag mag het West-Vlaamse DUDSEKOP de feestelijkheden openen met hun gitzwarte – of zoals ze in het Iepers dialect zingen ‘koavezworte’ – metal die afwijkt van de gebruikelijke donkere paden en alleen daarom al de moeite waard is om een tochtje naar CC Spikkerelle in Avelgem op het menu te zetten ...

Met ondertussen al drie albums op hun palmares leveren de Belgische post-metalhelden van HEMELBESTORMER de ideale soundtrack voor de epische scène die bij hun naam past. Het theatrale van post-rock in combinatie met heavy sludge en doom, niemand weet het zo perfect te brengen.

Topper op de eerste dag is ROTTING CHRIST, al sinds 1987 (!) een vaste waarde in de bloeiende Griekse black metalgemeenschap. De band rond de broers Sakis en Themis Tolis werkt momenteel aan hun inmiddels al vijftiende album maar maakt graag even tijd om Avelgem een paar uurtjes te vergasten op een denderende portie dood en verderf.

‘Hard & Heavy Saturday’

Op zaterdag trekt Hard Rock Fest Avelgem XII de meer klassieke metalkaart met als opener IRON LAIDEN, de inmiddels in heel Europa bekende ‘female fronted’ tribute band die de avond mag openen met een korf Maiden-hits.

MANTAH, het geesteskind van ex-Spoil Engine-gitarist Bart Vandeportaele en Fields of Troy-vocalist Sven Herssens voegt een eigentijdse toets toe aan de alt-metal scene met zware, beukende muziek en gevarieerde vocalen en melodieën, door de heren zelf omschreven als een cocktail van ‘new’ en ‘nu’.

Hardrock-‘n-roll uit West-Vlaanderen: BEUK doet denken aan de New Wave of Classic Rock (NWOCR) met echo’s van Motörhead en Iggy & The Stooges en verder alles wat opwindende recht-voor-de-raapse rock inhoudt. In het Vlaams dan nog!

DYSCORDIA neemt al sinds 2010 een aparte plaats in de Belgische melodieuze groove/metalscene (en in ons hart) in. Energie, emotie, passie en hardmetalen klasse met razende gitaren en krachtige vocalen, ook en vooral live heeft de Kortrijkse band ons nog nooit teleurgesteld.

De kers op de Avelgemse taart: EVIL INVADERS, de jongste jaren uitgegroeid tot een van Belgiës meest succesvolle muzikale exportproducten. Vandaar dat je de kans om het steevast alles omver thrashende viertal in eigen contrein aan het werk te zien niet mag laten liggen!

Tickets

Hard Rock Fest Avelgem XII vindt plaats op 6 en 7 oktober in CC Spikerelle in Avelgem. Meer info en tickets vind je HIER.

376395612 3598112840514950 343576399152275674 N