... / Story's / Festivals / Het laatste nieuws van VESTROCK
Festivals

Updated 12/05/2022

Festivals

Het laatste nieuws van VESTROCK

Terwijl er momenteel op het spectaculair gelegen festivalterrein al volop gebouwd wordt, bruist het ook achter de schermen volop. De organisatie kondigt vandaag het meest recente VESTROCK nieuws aan:

VESTROCK Affiche 2022

3 nieuwe acts aan het affiche toegevoegd: Go-A, DJ Jacknowledge en Hendheving.

Afgelopen Eurovisie Songfestival stelde Go-A zich voor aan de wereld. In 2021 trad Go-A op met nummer ‘SHUM’, waarmee ze de 5de plek behaalden. Deze band uit Oekraïne weet perfect traditionele volksmuziek te verweven met hedendaagse elektronica.

De VESTROCK RALLY 2022 was een groot succes! Een vakjury én het publiek selecteerden de winnaars die de laatste twee plekken op de line-up van VESTROCK 2022 hebben bemachtigd: DJ Jacknowledge (alias Koen Schauwaert) is een lokale acid/techno-held en zal de Kapel openen op de vrijdag van VESTROCK. De andere winnaars zijn de eveneens uit Hulst afkomstige mannen van de metal infused punkrock-band HendHeving die de mainstage zullen openen.

Het Grote Puzzelen kan vanaf vandaag beginnen want de timetable is bekend én staat online.

Vestrock Within Temptation 2022

VESTROCK CRUISES

Op veler verzoek en wegens groot succes verlengd: de populaire VESTROCK CRUISES, een vaartochtje op De Vest langs de vestingwerken en stadswallen, met onderweg spontane interviews en akoestische sessies voor de muzikale fijnproevers. Liefhebbers en fans kunnen een aantal keer per dag mee maar let op: vol is vol! Net als vorige editie is de presentatie in handen van Ronald van Oudheusden van RTV Rijnmond.

VESTWALKS

Liever wandelen dan varen? Of behoefte aan rust tijdens #VESTROCK 2022? Dat zit zo.

Op zondag tussen 11.00 en 19.00 uur kan de bezoeker op vertoon van zijn festivalbandje mee met de zonnetrein naar BOS-GRENS. Deze klankwandeling (6,5 km) van Hrins (een kunstenaarscollectief dat [lands]grenzen doet versmelten in eigenzinnige projecten) neemt de VESTWALKer mee op ontdekkingstocht langs natuur, storytelling, geluidskunst en land-art. Via een app kan hij genieten van een soundtrack gemaakt door Muziekvereniging de Clingse Bossen. De zonnetrein vertrekt meerdere keren op zondag vanaf de ingang van het festivalterrein.

GEM-STAGE

Vanaf juni 2022 is op zes muziekfestivals in heel Europa een iconische 22 meter hoge groene energie toren te zien met een daaraan gekoppeld podium: GEM-Stage. VESTROCK is het eerste van de zes Europese festivals waar deze zal staan. De in het oog springende toren en het podium worden aangedreven door wind- en zonne-energie en waterstof. Honderd procent CO2-neutraal. Geen generatoren met fossiele brandstoffen nodig. GEM-Stage staat symbool voor de transitie naar schone energiebronnen en zal door honderdduizenden festivalbezoekers worden bezocht.

Tevens goed om te weten is dat de GEM-toren ook de energie levert voor de uitzending van KINK vanaf het festivalterrein.

TICKETINFO

De weekendtickets voor VESTROCK 2022 gaan naar verwachting spoedig uitverkopen. Vanaf dan zijn er alleen nog maar dagtickets te koop.

Tickets voor VESTROCK zijn te koop via vestrock.nl/tickets. Omdat het driedaags festival plaatsvindt op een eiland is het aantal beschikbare kaarten net als andere jaren beperkt. Dat geldt ook voor de intieme camping van het evenement.

Soorten tickets:

Vrijdag: €65,-                   

Zaterdag: €65,-                    

Zondag: €40,-

Zondagavond: €25-

Combi vrijdag & zaterdag: €90,-                    

Weekender 3 dagen: €125,- 

Camping: €17,50,- 

Consumptiemunten: vanaf nu ook online te koop.