... / Story's / Markant / MASSIVE WAGONS steekt middelvinger op tegen pesten
Markant

MASSIVE WAGONS steekt middelvinger op tegen pesten

Na de release van hun recente single ‘Fuck The Haters’ werden Britse rock-‘n-rollers van MASSIVE WAGONS overstelpt door ontroerende verhalen van fans die zelf het slachtoffer werden van pesterijen. Daarom lanceert de band nu een campagne tegen pesten en nodigen ze iedereen uit om hen en de Sophie Lancaster Foundation te helpen om pesterijen overal uit te roeien.

‘Fuck The Haters’ werd geschreven als ondersteunende strijdkreet voor degenen die getroffen werden (en worden) door pesterijen of 'bullying' zoals dat in het Engels heet. De single is een gewaagde oproep en een krachtige middelvinger aan iedereen die het nodig vindt om anderen te pesten, of dat nu fysiek, face-to-face of via sociale media is. De begeleidende video van het nummer (zie onderaan) onderstreept deze boodschap met het kenmerken charisma van de band, die recent nog een fel gesmaakt optreden gaf op Graspop Metal Meeting, terwijl ze ageren ​​tegen de onophoudelijke trollen op sociale media en sinistere anonieme figuren.

MW 2

Foto: Massive Wagons / Simon Dunkerley

S.O.P.H.I.E.

In het VK weekt de single ondertussen flink wat reacties los, vandaar de beslissing van MASSIVE WAGONS om een deel van de opbrengst van de verkoop van een serie ‘Fuck The Haters’-merchandise te doneren aan de Sophie Lancaster Stichting. Via de webiste van de band kunnen t-shirts, patches, foam handen en een goodiepack besteld worden. Onder de noemer ‘Forget The Haters’ is er ook een meer kindvriendelijke versie. De Sophie Lancaster Foundation wil met de opbrengst S.O.P.H.I.E. workshops organiseren op scholen om het empathieniveau bij jongeren te vergroten en hen te helpen begrijpen dat pestacties ernstige gevolgen kunnen hebben. S.O.P.H.I.E. staat voor Stamp Out Prejudice, Hate en Intolerance Everywhere.

Bij de Royal Air Force

Baz

Hoewel de songs van MASSIVE WAGONS doorgaans met de nodige humor gepaard gaan, neemt de band deze persoonlijke campagne bijzonder ernstig en dat heeft alles te maken met hun eigen ervaringen met pesten. "Ik heb zelf veel rotzooi moeten slikken op school”, vertelt frontman Barry "Baz" Mills. “Het leek alsof mijn leven in die tijd draaide om gepest worden, naar school gaan en gewoon heelhuids proberen thuis te komen. Ik kreeg de hele tijd op mijn nek van kinderen én leraren; Ik was niet de slimste jongen en ik was heel klein voor mijn leeftijd. Beide dingen hebben volgens mij bijgedragen aan de shit die ik over me heen kreeg. Dit ging door zo tijdens de middelbare school en op de universiteit. Omdat ik niet uit een grote stad kwam, werd ik gewoon het doelwit. Bij de Royal Air Force (RAF) gaan, was het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik verhuisde, nam een nieuwe start en leerde nieuwe gezichten kennen. Het leger is als een broederschap. Het stript je tot op het bot, maakt je allemaal dezelfde mensen en bouwt je dan gewoon opnieuw op. Ik ben gewoon een ander mens geworden. Toen ik uiteindelijk wegging en terug thuiskwam, leefden dezelfde oude losers hetzelfde oude leven, maar ik was niet bereid om opnieuw in die val te trappen. Ik nam contact met een paar jongens, we zijn de band begonnen en hier zijn we dan ..."

Fuck The Haters

Baz mag dan vandaag de frontman zijn van een internationaal erkende rock-'n-rollband, die ervaringen in zijn beginjaren speelden een belangrijke rol en vormden de persoon die hij nu is. "Om een ​​lang verhaal kort te maken: dat misbruik zal me nooit verlaten - het schiet me elke dag minstens één keer door het hoofd - maar het heeft me niet verslagen. Ik gebruik die shit als een hulpmiddel om te zijn wie ik nu ben. Het herinnert me er elke dag aan dat ik alles kan doen wat ik wil. Het heeft me geleerd aardig, meelevend en begripvol met anderen om te gaan. Ik wil nooit een pestkop of misbruiker zijn – fuck them all. Ze zitten niet in een rockband, ze werken niet voor zichzelf en doen niet iets waar ze van houden. Ik probeer het leven van mensen te raken met woorden en muziek, ik breng mijn dochter naar school en breng haar naar huis, ik doe wat ik leuk vind wanneer ik dat wil. Ik heb dit gedaan, jij kunt dit ook doen! Laat je niet verslaan, laat ze niet winnen, leef je leven zoals je het wilt leven! Het betekent veel voor mij om deze boodschap via onze muziek te kunnen delen, en nog meer om samen te werken met The Sophie Lancaster Foundation om het antipestwerk dat ze op scholen doen te ondersteunen. Mensen die ons willen helpen, kunnen ook de hashtags #FuckTheHaters en #StopBullying” op hun sociale media gebruiken en, als ze zich daartoe in staat voelen, hun eigen ervaringen delen.”

Vier het verschil

Massive Wagons Fuck The Haters Merch

Adam Lancaster, van The Sophie Lancaster Foundation stelt: "De boodschap in dit MASSIVE WAGONS-nummer luidt: 'Draag wat je wilt, wees wie je wilt zijn en wees er trots op' en dat weerspiegelt absoluut de kernboodschap van The Sophie Lancaster Foundation. Ons werk is erop gericht mensen te leren dat verschil gevierd moet worden en niet gevreesd, en dat we allemaal het recht hebben om te zijn wie we zijn zonder intimidatie of geweld. Het is geweldig dat deze campagne zo'n sterke boodschap tegen pesten uitdraagt, omdat we weten hoe verwoestend de gevolgen van pesten kunnen zijn. We zijn dankbaar dat de band een deel van de verkoop van merchandise aan de Foundation zal schenken en we zullen de opbrengst gebruiken om de broodnodige workshops tegen pesten op scholen te geven."

Nieuw album

‘Fuck The Haters’ is de voorbode van het nieuwe album 'Triggered' dat op 28 oktober 2022 verschijnt via Earache Records. MASSIVE WAGONS is door d ejaren heen uitgegroeid van lokale helden tot een vooraanstaande band binnen de New Wave of Rock-'n-Roll. Het nieuwe album met ‘heavy-duty’ rock-'n-roll blijft trouw aan de invloeden van de band en verlegt tegelijkertijd de grenzen van wat fans op eerdere albums hebben ervaren. MASSIVE WAGONS brengt een no-nonsense rockrecept met een twist van punk en een vleugje 70’s yacht rock in combinatie met de iconische lyriek van frontman Baz Mills. “Ik denk dat we erin geslaagd zijn om ons geluid meer up-to-date te brengen, het klinkt fris en opwindend”, vertelt de zanger over ‘Triggered’. “Het heeft veel meer een punkvibe, maar zit nog steeds vol met alles wat we zo leuk vinden aan gitaarmuziek."

MW 1

Voor de productie van 'Triggered' koos de band opnieuw voor Chris Clancy (Machine Head, Megadeth, Those Damn Crows) en Colin Richardson (Funeral For A Friend, Slipknot, Sepultura), het team dat eerder al de opnames van hun UK Top 10 album 'House Of Noise' in goede banen wist te leiden. “Ik weet niet of ik ooit zo blij ben geweest aan het einde van een opnamesessie”, besluit Baz. “Het voelt echt alsof al onze vorige albums tot deze hebben geleid. Dit is HET album waarvan ik droomde dat we zouden maken toen ik het begon te schrijven.”

Tracklist

Massive Wagons
 1. Fuck The Haters
 2. Please Stay Calm
 3. Generation Prime
 4. A.S.S.H.O.L.E.
 5. Skateboard
 6. Gone Are The Days
 7. Triggered
 8. Giulia
 9. Germ
 10. Never Been A Problem
 11. Big Time
 12. Sawdust
 13. No Friend Of Mine

Het album verschijnt in tal van formaten en kun je HIER bestellen.

De ‘Fuck The Haters’ / ‘Forget The Haters’ merchandise vind je HIER.