... / Story's / Markant / OSTROGOTH keert terug naar de begindagen met ‘Before The Full Moon’
Markant

Updated 23/01/2022

Markant

OSTROGOTH keert terug naar de begindagen met ‘Before The Full Moon’

Ostrogoth bestaat ruim veertig jaar en dat wordt gevierd met een luxueuze box die een inkijk geeft in de voorgeschiedenis van de Gentse band. Met vijf lp’s en één EP of vier cd’s, én een mooi fotoboek wordt de aanloop geschetst naar ‘Full Moon’s Eyes’, de eerste officiële EP in 1983 en tot op vandaag een mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische heavy metal.

Ostrogoth BTFM

‘Before The Full Moon’ is zonder meer een uniek document. De met veel zorg samengestelde box omvat niet eerder uitgebrachte opnames met demo's, live-opnames en alternatieve versies uit de vroege dagen van OSTROGOTH van 1977 tot 1983. Als extra steekt er ook een 40 pagina’s tellend boekje bij met nooit eerdere vesrchenen foto’s en de bandgeschiedenis in die prille dagen. De opnames werden gemasterd en gerestaureerd vanaf cassettebandjes (geleverd door de originele artiesten) door Patrick W. Engel in Temple Of Disharmony.

Ostrogoth Band

OSTROGOTH anno 2022 met Mario 'Grizzly' Pauwels in het midden - Foto: Ostrogoth

Monnikenwerk

'Onze bassist destijds nam bijna alle repetities, liveoptredens en demo’s op’, vertelt drummer en rots in de branding Mario ‘Grizzly’ Pauwels, overigens het enige Ostrogoth-lid van de huidige bezetting dat de begindagen meemaakte. ‘Toen de kenners van de Belgische metal Pascal D’Hooghe en Eddy Vermeire mij voorstelden om die oude opnames uit te brengen was mijn eerste idee om die nummers uit de prehistorie van de band opnieuw op te nemen met de huidige bezetting. Behalve enkele diehards die wat cassettes hebben, kennen de meeste fans die nummers niet. Jammer genoeg zagen Pascal en Eddy daar niet direct iets in, maar later zijn ze opnieuw afgekomen met het idee om die oude opnames uit te brengen en hebben we er werk van gemaakt. Het was een monnikenwerk: alles beluisteren, foto’s zoeken, informatie verzamelen, interviews met voormalige bandleden zoeken, digitaliseren, de kwaliteit beoordelen, enz. Het is dankzij de samenwerking met Pascal en Eddy dat we dit hebben gerealiseerd. Op mijn eentje zou ik getwijfeld hebben, maar ik voelde me op en top gesteund. We hebben er met z’n allen samen in geloofd en daardoor is het een mooi product geworden.’

Het volledige verhaal leest u binnenkort in de volgende Rock Tribune.

‘Before The Full Moon’ kan u HIER bestellen