... / Story's / Actueel / ABBATH haalt de diepste hel naar boven met 'Dread Reaver'
Actueel

Updated 14/01/2022

Actueel

ABBATH haalt de diepste hel naar boven met 'Dread Reaver'

Met de nieuwe song en muziekvideo ‘Dream Cull’ effent de Noorse metallegende ABBATH het pad voor de release van het nieuwe opus 'Dread Reaver'. De band onthulde ook de cover van de plaat die op 25 maart 2022 uitkomt via Season of Mist.

‘Dread Reaver’, Abbath's derde full-length album, vormt naar eigen zeggen een nieuwe hoogtepunt in zijn carrière nadat hij Immortal de rug toekeerde. Muzikaal combineert het nieuwe album het beste van debuut ‘Abbath’ (2016) en opvolger ‘Outstrider’ (2019). De plaat bulkt van de ‘donkerste metal voor epische reizen en oude veldslagen’. ‘Dread Reaver’ telt acht meeslepende nummers en een opmerkelijke cover van Metallica’s ‘Trapped Under Ice’.’

Abbath 02 Francisco Munoz

Gedreven door Abbath's creatieve muzikale verbeelding, verkent ‘Dread Reaver’ de uitersten van black metal, heavy metal en hardrock. Hoewel er knipoogjes zijn naar zowel NWOBHM-grootheden, thrash metal als Olve Eikemo’s eigen black metal-iconen, is ‘Dread Reaver’ onmiskenbaar Abbath. In combinatie met tot nadenken stemmende teksten, die gebaseerd zijn op de historische figuur van Othryades, klinkt het album als een ziedend oorlogsverhaal dat doordrenkt is van geweld, verdriet en agressie. ‘Dread Reaver’ - een onverschrokken duellist - kan ook worden gezien als een metafoor voor het leven en de bijbehorende worstelingen. ‘Dread Reaver’ is Abbath op zijn meest dreigende manier.

 

 

Foto: Francisco Munoz

Zo smerig als de hel

SOM650 ABBATH Dread Reaver 1500X1500px 300Dpi CMYK

Het nieuwe album werd geproducet door Endre Kirkesola, Abbath en Dag Erik Nygaard in de Dub Studio in Kristiansand en de Bergen Lydstudio. De mix werd uitgevoerd door Abbath zelf met hulp van Kirkesola, terwijl de mastering in handen lag van Maor Appelbaum (Faith No More, Rob Halford). Het doel was een ​​stormachtige productie neer te zetten die stevig op het kruispunt staat van Abbaths helden KISS, Motörhead, Manowar en Bathory. En daar is het team perfect in geslaagd. ‘Dread Reaver’ klinkt net zo smerig als de diepste krochten van de hel. De line-up met Abbath (gitaar, bas, zang), Ukri Suvilehto (drums), Ole André Farstad (gitaar) en Mia Wallace (bas) heeft duidelijk de juiste sonische muze gevonden. Samen met de song 'Dream Cull' onthulde Abbath ook de albumcover.

Het artwork is van de hand van Bjørn Stian Bjoarvik, de foto’s werden genomen door Francisco Munoz. De plaat zal vanaf 25 maart beschikbaar zijn als cd digipak, cd digibox, zwart en gekleurd vinyl en in digitale vorm.