... / Story's / Actueel / AD INFINITUM viert start Europese tournee met nieuwe single ‘Upside Down’
Actueel

AD INFINITUM viert start Europese tournee met nieuwe single ‘Upside Down’

Net voor de start van hun Europese tour met Butcher Babies, Beyond The Black en Amaranthe heeft de symfonische metalband AF INFINITUM de video van de eerste single van hun op stapel staande album ‘Chapter III – Downfall’ uitgebracht. De line-up is op zondag 9 oktober 2022 te gast in een uitverkochte Trix (Antwerpen) en op 6 november 2022 in Tivoli Ronda (Utrecht).

Ainf

Foto: Nat Enemede

Hoewel het album pas op 31 maart 2023 in de winkels ligt, kunnen fans van AD INFINITUM nu al kennismaken met een voorproefje in de vorm van de single ‘Upside Down’. Al van bij de release van hun eerste album ‘Chapter I: Monarchy’ in 2020 gaat het de Zwitsers-Duitse symfonische metalband voor de wind. Het nummer ‘Marching on Versaille’ mag zich ondertussen verheugen in 2,7 miljoen videoweergaven. Ook de tweede plaat ‘Chapter II: Legacy’, verschenen in 2021, groeide uit tot een succes met als speerpunt de single ‘Unstoppable’, waarvan de video 2,3 miljoen keer werd bekeken. De nieuwe single ‘Upside Down’ is afkomstig van ‘Chapter III – Downfall’, het nieuwe album dat muzikaal voortborduurt op het kenmerkende geluid van moderne heavy riffs gecombineerd met de onmiskenbare vocale melodieën van rastalent Melissa Bonny. Het nummer staat andermaal bol van epische stukken in combinatie met zowel fijngevoelige cleane zanglijnen als vervaarlijk demonisch gegrom van de frontdame.  

Cleopatra

Ainf2

Op de nieuwe plaat ‘Chapter III – Downfall’ (release via Napalm Records) verkent AD INFINITUM naar eigen zeggen ‘concepten van de oude Egyptische geschiedenis en mythologie in een perfecte balans tussen verhalen vertellen en technisch geavanceerde songwriting. De beroemde koningin Cleopatra (69 v.Chr. – 30 v.Chr.) speelt daarin de hoofdrol en voornaamste inspiratie bron. Op ‘Legends’, het Midden-Oosters-geïnspireerde djent-achtige slotnummer van het nieuwe album, levert Chrigel Glanzmann van Eluveitie een gastbijdrage in de vorm van een sfeerscheppende monoloog.

Het album vooraf bestellen kan HIER