... / Story's / Actueel / 'The Future Past Tour' brengt IRON MAIDEN in de zomer van 2023 naar Antwerps Sportpaleis
Actueel

'The Future Past Tour' brengt IRON MAIDEN in de zomer van 2023 naar Antwerps Sportpaleis

IRON MAIDEN treffen we in de zomer van 2023 niet op een Belgische festivalweide, maar in het Sportpaleis voor een exclusieve show! Op donderdag 13 juli houdt de nieuwste ‘The Future Past Tour’ halt in Antwerpen. De ticketverkoop start donderdag 13 oktober om 10.00 u via livenation.be.

Fans mogen zich tijdens ‘The Future Past Tour’ verwachten aan songs van het meest recent studioalbum ‘Senjutsu’ die de band nog niet eerder live bracht, samen met een focus op de iconische ‘Somewhere In Time’ plaat en enkele andere klassiekers.

Download

Bassist en mede-oprichter Steve Harris is alvast enthousiast: “Na de release van ‘Senjutsu’ hebben we de huidige Legacy of the Beast Tour een beetje ‘geüpdatet’ door de show te openen met de eerste drie nummers van ons nieuwste album in combinatie met de Japanse Palace stage-set. Omdat het weinig zin heeft om dit te herhalen voor een ‘Senjutsu’-albumtour, hebben we andere opties overwogen en hebben we besloten om even terug te keren naar ‘Somewhere In Time’. Die plaat is immers nooit aan bod gekomen in de verschillende retrospectieve tours die we door de jaren heen gespeeld hebben. Die waren allemaal gebaseerd op onze concertvideo's uit de jaren 80 en helaas hebben we de tour voor ‘Somewhere In Time’ niet gefilmd (geef de manager daar maar de schuld van!). We hebben in de loop der jaren tal van verzoeken van fans gehad voor veel van die nummers, dus we gaan ze nu spelen, plus natuurlijk een paar andere waarvan we weten dat de mensen ze leuk zullen vinden! En het zal ook bijzonder fijn zijn om eindelijk enkele van de meer epische nummers van ‘Senjutsu’ te spelen, het heeft lang genoeg geduurd! 2023 wordt een spannende tijd, we kijken er echt naar uit om iedereen terug te zien in België en in heel Europa.”

“De combinatie van de twee albums is erg spannend”, voegt long time manager Rod Smallwood daaraan toe. “We weten dat fans die epische stukken van ‘Senjutsu’ live willen horen. Door dat te combineren met een iconisch album als ‘Somewhere In Time’, denken we dat het een heel speciale tour zal worden voor zowel oude als nieuwe fans. Voor een nieuwe albumtour in Europa keren we grotendeels terug naar de relatieve intimiteit van arena's. We weten dat fans daar ook blij mee zullen zijn.”

Iron Maiden 4

Tickets in voorverkoop

​Tickets kosten €101,31 - €90,10 - €78,91 - €67,70 (incl. servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Er is ook een package beschikbaar: de ‘Trooper VIP package – seated’ kost €324,50 (incl. servicekosten en mobiliteitsbijdrage)..

De verkoop start op donderdag 13 oktober 2022 om 10.00 u via www.livenation.be.

Iron Maiden Fanclub-leden kunnen via hun lidmaatschap deelnemen aan een exclusieve voorverkoop vanaf dinsdag 11 oktober. Metalfans met een Live Nation account kunnen dat vanaf woensdag 12 oktober via de Live Nation website.

Op dinsdag 11 juli 2022 speelt de band in de Ziggo Dome in Amsterdam. Meer info over dit concert via www.livenation.nl.