... / Story's / Actueel / WEDNESDAY 13 omarmt horrorpunk in nieuwe video – Nieuw album ‘Horrifier’ uit op 7 oktober
Actueel

Updated 06/10/2022

Actueel

WEDNESDAY 13 omarmt horrorpunk in nieuwe video – Nieuw album ‘Horrifier’ uit op 7 oktober

Vrijdag 7 oktober 2022 laat WEDNESDAY 13 het nieuwe album ‘Horrifier’ op de wereld los. Na de eerder verschenen singles ‘You're So Hideous’ en het heftige ‘Insides Out’ verschijnt vandaag de derde single ‘Good Day To Be A Bad Guy’ als laatste voorbode voor het full album.

De nieuwe track overstijgt de pure horrorpunk van Murderdolls en ontvouwt zich als een ironisch nummer met veelvuldig gebruik van het “F” woord. De bijbehorende video borduurt verder op het horrortheam en is volgens WEDNESDAY 13 een ode aan één van zijn favoriete films uit de jaren 80: Halloween III: Season Of The Witch.

W13A

Foto: Stephen Jensen at F3 Studios

Snelle thriller

W13

‘Horrifier’ is de opvolger van ‘Necrophaze’ 2019. Op het nieuwe album blaast de voormalige frontman van horrorpunksupergroep Murderdolls zijn geluid nieuw leven in met een flinke scheut punk en een metal-achtige houding. Met een rauwe mix van puntige metal en macabere heavy rock keert WEDNESDAY 13 op ‘Horrifier’ terug naar zijn roots. "Bij de laatste drie releases heeft de band nieuwe wegen verkend met zwaardere nummers, drums en zang”, verklaart de zanger. “Toen ik uit de Covid-crisis kwam, beloofde ik dat ik geen trieste, deprimerende plaat zou uitbrengen. Ik wilde een leuke rockplaat met een horrorthema maken die doet terugdenken aan de eerste WOENSDAG 13-platen. Het nieuwe album is een leuke, snelle thriller!"