... / Story's / Actueel / Horror punk icoon WEDNESDAY 13 brengt negende studioalbum ‘Horrifier’ uit op 7 oktober 2022 via Napalm Records
Actueel

Horror punk icoon WEDNESDAY 13 brengt negende studioalbum ‘Horrifier’ uit op 7 oktober 2022 via Napalm Records

WEDNESDAY 13 heeft zich een weg gebaand naar de top van rock, punk en metal met zijn opwindende solomuziek en als frontman van de beroemde horror punk supergroep Murderdolls, waarbij hij een kolossale cultaanhang vergaarde.

Wednesday 13 - Foto: Stephen Jensen At F3 Studios

Foto: Stephen Jensen At F3 Studios

Op 7 oktober 2022 keert de onbetwiste voorbode van metalhorror terug, in navolging van de veelgeprezen ‘Necrophaze’ (#2 US Heatseekers) van 2019 met ‘Horrifier’ - een gloednieuwe reeks van elf angstaanjagende grimmige en groovy knallers die het bloed laten koken en de hersenen laten smelten!

Met een mix van stijlen verzamelt tijdens de 20-jarige carrière van de band, weeft ‘Horrifier’ een onderliggende sonische rode draad die doet denken aan de roots van WEDNESDAY 13 - een rauwe mix van ballistische metal en macabere heavy rock die zowel nieuwe als diehard fans zal laten verblijden. Zoals altijd zijn verschillende nummers op het album geïnspireerd op klassieke horrorfilms, deze keer rond hun cult favoriete slasherprent John Carpenter's ‘Halloween’ en de iconische bovennatuurlijke thrillers van ‘Christine'.

Wednesday 13 Horrifier cover

Luister vandaag voor het eerst naar ‘Horrifier’ met de eerste single van het album, ‘You're so Hideous’, nu uit en vergezeld van een door ‘Exorcist' geïnspireerde officiële muziekvideo! Het nummer overweldigt met een dansbare sonische trend die verwijst naar de jaren negentig, een meezingbaar refrein en een onvergetelijke leadriff die dit najaar zeker te horen zal zijn op podia!

WEDNESDAY 13 zegt over ‘You're so Hideous’: “'You're so Hideous' is zo'n aanstekelijk nummer en het is een van de allereerste die ik voor het album schreef. Tekstueel is het een modern Medusa verhaal ... . Pas op voor de blik in haar ogen. De videoclip was natuurlijk geïnspireerd op de film ‘Exorcist' en het was erg vermakelijk om die te maken."

'Horrifier’ is geproduceerd en opgenomen door WEDNESDAY 13. Het mixen en masteren was in handen van Brent Clawson. De verbluffende albumillustraties zijn van Jonny Bush. ‘Horrifier’ is een dynamische reis van en naar het 20-jarige carrière omspannende groepsgeluid van WEDNESDAY 13, Het album revitaliseert met iets voor elke luisteraar om aan vast te klampen en vermengt intens leuke horror punkenergie met een gruwelijke metalachtige attitude!

'Horrifier' bestellen kan HIER.