... / Story's / Concerten / KAMELOT brengt ‘Awaken The World Tour 2024’ naar Utrecht en Antwerpen
Concerten

KAMELOT brengt ‘Awaken The World Tour 2024’ naar Utrecht en Antwerpen

KAMELOT, een van dé vaandeldragers van het moderne symfonische metalgenre, start in oktober 2024 met de Awaken the World Tour 2024 in Europa, De multinationale band, opgericht en geleid door gitarist Thomas Youngblood, heeft nieuwe data aangekondigd in 17 steden in 11 landen, waaronder shows in Utrecht en Antwerpen.

KAMELOT neemt op deze tour labelgenoten AD INFINITUM en FROZEN CROWN op sleeptouw. Als bonus krijgen de fans er ook nog de eveneens symfonische metal spelende lotgenoten van BLACKBRIAR bij. “We zijn ongelooflijk enthousiast over dit pakket, alle supportbands staan al een tijdje op mijn verlanglijstje”, spreekt Thomas Youngblood de KamNation toe. “Ik weet zeker dat we na deze tour geweldige herinneringen zullen hebben voor de fans, alle bandleden en special guests.”

Kam3

KAMELOT – Foto: Tom Couture

Epische ervaring

Meli Bon

"We zijn enthousiast om Kamelot te vergezellen op deze opwindende Europese tour en nog meer met de deelname van onze vrienden en tourgenoten van Blackbriar”, voegt Melissa Bonny (foto © M. Bonny) van Ad Infinitum toe. “Met ook nog Frozen Crown erbij belooft dit pakket(o t een epische ervaring voor alle fans van symfonische en melodieuze metal die mee zullen feesten."

Frozen Crown is evenzeer verheugd: “Dit is super spannend nieuws voor ons, niet alleen vanwege het voorrecht om te openen voor één van de bands die onze muziek en teksten heeft beïnvloed. Maar ook omdat we het podium mogen delen met Ad Infinitum en Blackbriar, waardoor dit onze eerste "volledige Napalm" tour wordt nadat we bij ons nieuwe label zijn gekomen.

René van Blackbriar sluit af: “Deze tour zal ons naar veel nieuwe en bekende landen brengen, en zeggen dat we ernaar uitkijken is een understatement. Kamelot is een band waar we al zo lang naar opkijken, en we voelen ons vereerd om hen te vergezellen op hun tournee. We hebben nog nooit het genoegen gehad om hen te ontmoeten, net zoals we Frozen Crown nog nooit ontmoet hebben.”

Awaken The World Tour 2024

Special guests Ad Infinitum + Frozen Crown en Blackbriar

12/10/2024 – Tivoli, Utrecht (NL)

30/10/2024 – Trix, Antwerpen (BE)

Fans kunnen Kamelot ook aan het werk zien op 22 juni ’24 op GMM in Dessel

Kam2