... / Story's / Actueel / KAMELOT bindt de strijd aan tegen ziekte met ‘The Awakening’ – Eerste single nu uit
Actueel

Updated 13/01/2023

Actueel

KAMELOT bindt de strijd aan tegen ziekte met ‘The Awakening’ – Eerste single nu uit

Het is nog even wachten tot 17 maart 2023, maar na vijf jaar is er eindelijk een nieuw album van de symfonische power metalband KAMELOT. ‘The Awakening’ verschijnt via Napalm Records en telt 11 tracks + intro/outro. In afwachting van de officiële release kunnen fans alvast kennismaken met de eerste single ‘One More Flag In The Ground’.

Met albums zoals ‘The Fourth Legacy’ (1999), ‘The Black Halo’ (2005), ‘Silverthorn’ (2012), ‘Haven’ (2015) en het veelgeprezen ‘The Shadow Theory’ (2018) heeft de Amerikaanse band KAMELOT wereldwijd naam en faam verworven in de symphonic power metal scene. Met het nieuwe album ‘The Awakening’ pakt de band opnieuw uit met de kenmerkende mix van symphonic, gothic, melodic, progressive en power metal en weet het vijftal de kracht van rock en metal perfect in balans te houden. Samen met de aankondiging van de nieuwe full length verschijnt vandaag ook de eerste single ‘One More Flag in the Ground’. KAMELOT-zanger Tommy Karevik. "De belangrijkste focus van dit nummer en de bijbehorende video was om een metafoor te hebben voor de strijd tegen ziekte, of het nu fysiek dan wel mentaal is. Met elke stap van genezing en herstel wordt er ‘een andere vlag in de grond geplant’. Met elke kleine stap komt er een overwinning bij …”

Kamelot

KAMELOT - Foto: Nat Enemede

Donkere thema’s

KAMELOT is een van de weinige bands in het symfonische genre die donkere thema’s volledig omarmt, maar er is ook licht. Inspirerende lyrische thema's zoals vastberadenheid, kracht, het overwinnen van persoonlijke strijd en groei zijn overvloedig aanwezig op ‘The Awakening’. En dat allemaal tegen een achtergrond van extreme maatschappelijke verschuivingen en het overweldigende besef dat we slechts korte tijd hebben om trouw te zijn aan onszelf en het leven ten volle te leven.

‘The Awakening’ werd geproducet door de band zelf, samen met oudgediende Sascha Paeth. Jacob Hansen stond in voor het mixen en masteren van wat ondertussen KAMELOT's 13de studioalbum is. Melissa Bonny (Ad Infinitum) en gerenommeerde instrumentalisten zoals violist Florian Janoske en voor een Grammy genomineerde cellist Tina Guo leveren enkele opmerkelijke gastbijdragen. "Met ‘The Awakening’ hebben we een van onze meest diverse albums in jaren gemaakt”, vertelt gitarist Thomas Youngblood. “We hebben elementen van progressive, power en gothic metal samengevoegd tot symfonische en melodieuze metal. Werken met ongelooflijke gastartiesten uit de hele muziekindustrie en met producer Sascha Paeth en Jacob Hansen gaf ons de kans nog een stap verder te zetten op het gebied van geluid. Dit album heeft alles te beiden voor KAMELOT-fans, maar reikt over de grenzen heen oo, de hand naar nieuwe metal- en hardrockfans."

Tracklist

Kam2
 1. Overture (Intro)
 2. The Great Divide
 3. Eventide
 4. One More Flag in the Ground
 5. Opus of the Night (Ghost Requiem)
 6. Midsummer's Eve
 7. Bloodmoon
 8. NightSky
 9. The Looking Glass
 10. New Babylon
 11. Willow
 12. My Pantheon (Forevermore)
 13. Ephemera (Outro)

‘The Awakening’ is vanaf 17 maart verkrijgbaar in tal van versies op cd, vinyl, cassette en digitaal. Vooraf bestellen kan HIER.

Awaken The World Tour Europe - Part 1

(met special guests Myrath, Eleine en League of Distortion)

18/03/2023 – Mainstage, Den Bosch (NL)

19/03/2023 – La Madeleine, Brussel (BE)