... / Story's / Concerten / BOTCH keert na een afwezigheid van twee decennia terug met concert in Botanique
Concerten

BOTCH keert na een afwezigheid van twee decennia terug met concert in Botanique

Mathcore/hardcore/metal-legende BOTCH zette in 2002 een punt achter een ongelooflijk tijdperk, maar in 2024 komen de originele leden terug samen om nogmaals te laten horen wat zware muziek allemaal kan zijn. Op 15 maart 2024 palmen ze samen met de sludge-metal/noise-rock band GREAT FALLS de Brusselse Botanique in.

Botch Erictra 9324

In de negen jaar voor BOTCH de handdoek in de ring gooide, was de band uit Tacoma, Washington uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en grensverleggende groepen in een periode waarin zware muziek ingrijpende veranderingen onderging. Na 2002 gingen de diverse leden elk hun eigen weg, wat leidde tot een immense toevloed aan indrukwekkende bands als Minus the Bear, These Arms are Snakes, Narrows, Russian Circles, … Na de re-release van al hun vorig werk, zijn ze nu klaar om podia over de hele wereld opnieuw uit hun voegen te laten barsten.

Great Falls Promo 104

Al meer dan tien jaar werkt GREAT FALLS aan het perfectioneren van hun sludge-metal en noise-rock identiteit. Tussen angstaanjagende baslijnen en dissonante riffs creëren ze zware, verpletterende maar tegelijk ook cathartische muziek. Zanger/gitarist Demian Johnston en bassist Shane Mehling leveren een concert af dat aanvoelt als een louterende reis die even agressief als dreigend aanvoelt. Met hun nieuwe (en ondertussen al vierde) album ‘Objects Without Pain’ schetst het duo samen met drummer Nickolas Parks op krachtige manier een jammerlijk menselijk verhaal dat zich niets aantrekt van bloemrijke proza.

Tickets voor de show op 15 maart vind je HIER.