... / Story's / Actueel / AI-gegenereerde video siert nieuwe single van WITHIN TEMPTATION
Actueel

Updated 19/05/2023

Actueel

AI-gegenereerde video siert nieuwe single van WITHIN TEMPTATION

Met de gloednieuwe single 'Wireless', die vandaag uitkomt, geeft WITHIN TEMPTATION ons een voorsmaakje van hun achtste studioalbum, dat later dit jaar uitkomt.

WT1

'Wireless', een zwaar en vorig nummer dat wordt begeleid door een harde AI-gegenereerde video, markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de band; een tijdperk waarin ze hun DNA levend houden, maar nog verder bouwen op hun befaamde geluid met krachtige riffs, eigentijdse breakdowns en epische refreinen. Tekstueel is de band ook niet bang om een aantal belangrijke politieke en sociale kwesties in de wereld van vandaag aan te pakken? Deze single richt zich op degenen die, hongerig naar oorlog en onrust, de media manipuleren en controleren.

WT3

Zangeres Sharon den Adel: "’Wireless’ is een lied over een soldaat die ten strijde trekt in de overtuiging dat hij voor een goed doel gaat. Hij wordt geïndoctrineerd door de door de overheid gecontroleerde media en denkt dat hij als een redder zal worden verwelkomd, om er vervolgens achter te komen dat hij is gebruikt. Dit heeft ertoe geleid dat de mensen hem zien als een brute veroveraar, en nu staat hij aan de verkeerde kant. Zijn leven en dat van velen is misleid en vernietigd.’