... / Story's / Actueel / BLOODBOUND heft het glas met de Goden
Actueel

Updated 20/05/2023

Actueel

BLOODBOUND heft het glas met de Goden

Met de single + video ‘Drink With The Gods’ effent de Zweedse power metalband BLOODBOUND het pad voor de release van hun nieuwe album ‘Tales From The North’ dat op 7 juli uitkomt AFM Records.

Kein Titel 1920 920 Px 12

Als het erom gaat de kernwaarden van tijdloze power metal te verdedigen en te combineren met frisse stilistische variaties en spannende verhalen, heeft BLOODBOUND altijd voorop gestreden. Het zestal heeft zijn veelzijdigheid en inventiviteit al talloze malen bewezen. ‘Tales From The North’, de opvolger van ‘Creatures Of The Dark Realm’ (2021), is een conceptplaat over de donkere Viking-tijden.  Het album werd geproducet door de band zelf. Jonas Kjellgren (Amorphis, Overkill, Sabaton) nam de mix en de mastering voor zijn rekening. Het cover artwork werd gemaakt door Péter Sallai (Hammerfall, Powerwolf, …). BLOODBOUND deelde eerder al de singles ‘Odin’s Prayer’ en ‘The Raven's Cry’.

In de volgende editie van Rock Tribune vertelt de band uitgebreid over de nieuwe plaat. RT 216 ligt op 20 juni in de winkel.