... / Story's / Actueel / BLOODBOUND deelt nieuw nummer van conceptplaat over de donkere Viking-tijden
Actueel

Updated 17/02/2023

Actueel

BLOODBOUND deelt nieuw nummer van conceptplaat over de donkere Viking-tijden

De Zweedse power metal band BLOODBOUND heeft een nieuw nummer van het aankomende album ‘Tales From The North’ gedeeld. Het tiende studioalbum van de band wordt op 7 juli 2023 via AFM Records uitgebracht en heeft de kille, donkere tijden van de voorvaderen van de band als centraal thema.

De kernwaarden van tijdloze power metal in combinatie met frisse stilistische variaties en spannende verhalen: dat is BLOODBOUND in een notendop. En ook op het nieuwe albums is dat niet anders. “'Tales From The North' is een conceptalbum over het Vikingen-tijdperk, over de levens van onze voorouders hier in de donkere, koude en onvriendelijke omgevingen van het noorden”, vertelt leadgitarist Tomas Olsson. “Op het album verstrengelen verschillende legendes en mythen zich in aanloop naar de epische veldslag van 1066 die het einde markeert van de hoogtij van de Vikingen.” 

In navolging van de eerder verschenen single ‘Odin’s Prayer’ heeft de band met ‘The Raven's Cry’ vandaag een tweede track gedeeld.

Blobo

Complexere arrangementen

‘Tales From The North’ werd geproducet door de band zelf en werd gemixt en gemasterd door Jonas Kjellgren (Amorphis, Overkill, Sabaton) in de Zweedse ‘Black Lounge Studios’. Het hoesontwerp is gemaakt door Péter Sallai (Hammerfall, Powerwolf, …). “De nummers zijn sneller en leunen dichter aan bij vroegere songs zoals 'Moria' en 'Nosferatu', maar hebben complexere arrangementen. Vergeleken met voorganger ‘Creatures Of The Dark Realm‘ zijn er zwaardere gitaren en wat dieper klinkende keyboards. We hebben ook enkele traditionele Noordse volksmuziekinstrumenten opgenomen die goed bij het concept van het album passen. Het is nog steeds pure power metal, maar we proberen het naar een hoger niveau te tillen.”

Tracklist

Blobo2
 1. Tales From The North
 2. Drink With The Gods
 3. Odin´s Prayer
 4. The Raven´s Cry
 5. Mimir`s Crystal Eye
 6. Between The Enemy Lines
 7. Land Of Heroes
 8. Sail Among The Dead
 9. Stake My Claims
 10. Sword And Axe
 11. 1066

Bloodbound live

Met ARION, NORTHTALE en TUNGSTEN

04/03/2023 – De Dreef, Vorselaar (BE)

11/03/2023 – Metropool, Enschede (NL)