... / Story's / Actueel / FROZEN SOUL dompelt de aarde onder in een nieuwe ijstijd
Actueel

Updated 20/02/2023

Actueel

FROZEN SOUL dompelt de aarde onder in een nieuwe ijstijd

Wanneer de naam FROZEN SOUL valt, hangt er steevast een ijzige kilte in de lucht. En dat zal met het nieuwe album ‘Glacial Domination’ niet anders zijn. Het death metalcollectief uit Dallas, VS brengt de nieuwe plaat uit op 18 mei 2023 via Century Media. In augustus laat de band een ijskoude wind waaien op het Alcatraz festival.

De single ‘Morbid Effigy’, met John Gallagher van Dying Fetus, is alvast een mooi voorproefje van ‘Glacial Domination’ dat productioneel door de bekwame handen van Trivium-zanger/gitarist Matthew Heafy onder handen werd genomen. Muzikaal en visueel is FROZEN SOUL niet bepaald voor de teerhartigen onder ons, getuige de uit ingewanden opgebouwde sneeuwpop die in de video van ‘Morbid Effigy’ voor de nodige opschudding zorgt.

Frozen Soul

"'Morbid Effigy' is rechttoe rechtaan death metal en is precies wat het zou moeten zijn: leuk", geeft de band mee. "Dit nummer is alles wat FROZEN SOUL is. De video is echt een kunstwerk, letterlijk zelfs.” Heb je je ooit afgevraagd hoe een sneeuwpop eruit zou zien gemaakt van ingewanden? Het antwoord krijg je in 'Morbid Effigy'.

Tracklist

FR S
 1. Invisible Tormentor
 2. Arsenal Of War
 3. Death And Glory
 4. Morbid Effigy
 5. Annihilation
 6. Glacial Domination
 7. Frozen Soul
 8. Assimilator
 9. Best Served Cold
 10. Abominable
 11. Atomic Winter