... / Story's / Actueel / SAVAGE GRACE onthult eerste nummer en muziekvideo van aankomend album ‘Sign Of The Cross’
Actueel

SAVAGE GRACE onthult eerste nummer en muziekvideo van aankomend album ‘Sign Of The Cross’

Op 5 mei 2023 keert heavy speed metalband SAVAGE GRACE terug met een gloednieuw studioalbum getiteld ‘Sign Of The Cross’ via Massacre Records.

Savage Grace - Foto: Arianna La Rocca

Foto: Arianna La Rocca

Op hun aanstaande album introduceert SAVAGE GRACE niet alleen hun nieuwe zanger Gabriel Colon - die wordt beschreven als een mix van de vroege Rob Halford en de jonge Ian Gillian - maar creëert en omhelst een nieuwe dimensie van metal terwijl ze trouw blijven aan hun authentieke wortels. Gitarist Christian Logue verzamelde de meest ongelooflijke muzikanten van over de hele wereld om de meest verwoestende versie van SAVAGE GRACE tot nu toe op plaat vast te leggen.

Savage Grace Sign Of The Cross cover

Veertig jaar metalervaring ging zitten in het bewerken van elk van de nieuwe nummers tot de klassiekers die ze binnenkort zullen worden. Bovendien banen provocerende, tot nadenken stemmende teksten en krachtige onderwerpen zich een weg door deze betoverende verzameling liedjes. Christian Logue merkt op: "Dit album is mijn meesterwerk en een geweldige toevoeging aan mijn nalatenschap van alom geprezen klassieke metalopnames. Elk nummer op dit album is krachtig en staat als een huis."

‘Sign Of The Cross’ werd geproduceerd door Logue en gemixt en gemasterd door Roland Grapow in zijn Grapow Studios. Gepland voor een release als cd, gelimiteerd vinyl en digitaal op 5 mei 2023 via Massacre Records, de voorverkoop is net begonnen op DEZE LOCATIE.

Maar krijg een voorproefje van hun aankomende aanbod, want de band heeft zojuist een videoclip uitgebracht voor de eerste single 'Automoton'! Logue: “‘Automoton' is geïnspireerd door Aldous Huxley's 'Brave New World' en is zeer relevant tegen de achtergrond van wat er vandaag allemaal gebeurt."