... / Story's / Actueel / FIFTH ANGEL pakt uit met conceptalbum over strijd tegen tirannie
Actueel

Updated 20/05/2023

Actueel

FIFTH ANGEL pakt uit met conceptalbum over strijd tegen tirannie

De Amerikaanse melodieuze power metalband FIFTH ANGEL heeft een nieuwe single uitgebracht van hun nieuwe studioalbum ‘When Angels Kill’ dat op 16 juni uitkomt via Nuclear Blast Records. De opvolger van het comebackalbum ‘The Third Secret’ (2018) is een 68 minuten durend conceptalbum over verraderlijke liefde, rampzalige gebeurtenissen, isolatie en dreigend onheil.

Het verhaal van ‘When Angels Kill’ begint in de toekomst. Phoenix, een jonge man gevangen in een wereld die enorme veranderingen ondergaat, beslist dat de sluwe, bedrieglijke en meedogenloze wereldleider die miljarden in zijn greep houdt, hem niet zal onderwerpen. Hoewel het zinloos en zelfs fataal lijkt om weerstand te bieden, sluit Phoenix zich aan bij een overblijfsel van mensen die doorvechten voor een betere wereld. Verraderlijke liefde, rampzalige gebeurtenissen, isolatie en dreigend onheil verduisteren zijn dagen, maar Phoenix behoudt op de een of andere manier zijn wil om te overleven. Het verhaal eindigt met een verrassend slot ...

Fifthangel2023b (1)

40 jaar na de oprichting maken gitarist Ed Archer en drummer Ken Mary nog steeds deel uit van FIFTH ANGEL - Foto: Shane Eckert

Krachtige boodschap

Gedragen door aanstekelijke gitaarsolo's en een meeslepend refrein is de single ‘Resist The Tyrant' een uitstekend voorbeeld van de heavy metalanthems die ‘When Angels Kill’ sieren. “In deze tijd is tirannie geen fictie, nooit geweest”, aldus de band uit Bellevue, Washington. “Hoewel het geen politiek nummer is en eerder verweven zit in het albumconcept van ‘When Angels Kill’, draagt 'Resist The Tyrant' een krachtige boodschap uit die zal resoneren met diegenen die vandaag onderdrukt worden of vechten tegen onderdrukking. De rebelse geest ervan keert terug in de nieuwe videoclip die ook vandaag in première gaat.”

De video introduceert de vier hoofdpersonen in het verhaal van dit epische conceptalbum: de protagonist Phoenix, zijn beste vriend in het verzet, Dylan, Phoenix' liefdesinteresse Lana, ook lid van de opstand en de wereldwijde Tiran Dionne Profontis. 

In de volgende editie van Rock Tribune vertelt de band uitgebreid over de nieuwe plaat. RT 216 ligt op 20 juni in de winkel.

Tracklist

Fifth Angel When Angels Kill 4000Px
 1. Descent Into Darkness
 2. When Angels Kill
 3. Resist The Tyrant
 4. On Wings Of Steel
 5. We Are Immortal
 6. Empire Of Hate
 7. Run To The Black
 8. Seven Angels
 9. Blinded And Bleeding
 10. Kill The Pain
 11. Five Days To Madness
 12. Ashes To Ashes
 13. The End Of Everything
 14. Light The Skies