... / Story's / Actueel / KATAKLYSM laat zich inspireren door het verhaal van David vs Goliath
Actueel

Updated 20/05/2023

Actueel

KATAKLYSM laat zich inspireren door het verhaal van David vs Goliath

Al bijna drie decennia laat de Amerikaans/Frans-Canadese melodieuze death metalband KATAKLYSM een onstuitbare golf van krachtig geluid los over de hele wereld. Op 11 augustus 2023 verschijnt het 15de full studioalbum ‘Goliath’ via Nuclear Blast.

'Bringer Of Vengeance' is de eerste single van het album. Het nummer opent met drop-tune gitaren en neemt de luisteraar mee op een reis waarbij moderne metal en djentachtige componenten over het traditionele KATAKLYSM geluid worden gelegd. "Ons nieuwe album ‘Goliath’ komt op een moment in onze samenleving waar verdeeldheid en haat groeien en zich wereldwijd verspreiden”, vertelt zanger Maurizio Iacono. “Ideologieën over hoe de toekomst van de mensheid eruit zou moeten zien botsen met elkaar. Dit is ook een tijd van ongekende machtsstructuren die vechten om de controle over ons leven. Het verhaal van David vs Goliath is nog nooit zo belangrijk geweest als in deze moderne tijden. Metal is altijd een stem van rebellie geweest tegen onderdrukking en voor de bescherming van onze vrijheden. Het album heeft het ook over innerlijke conflicten en wat gedaan moet worden om je innerlijke demonen te confronteren. De hoofdgedachte van de single 'Bringer of Vengeance' gaat over een zorgvuldig en geduldig beraamde wraakactie. Het nummer is geïnspireerd op de gebeurtenissen rond de moord op koning Richard I 'The Lionheart' en het idee dat het misschien tijd kost, maar dat op een dag het recht zal zegevieren".

Kataklysm2023a

Macaber artwork

Kataklysm Goliath 3000Px

‘Goliath ‘werd opgenomen in JFD Studios in Dallas, TX en Studio City, CA en The Cabin in Orlando, FL met producer J-F Dagenais. Voor het mixen en masteren keerde de band terug naar Chris Clancy met assistentie van Colin Richardson. Voor de hoes was een afbeelding nodig die de iconische strijd van David tegen Goliath weergeeft, die in het hele album terugkomt, en die past bij de kracht van de muziek. De band huurde de gerenommeerde Berlijnse illustrator Eliran Kantor (Testament, Fleshgod Apocalypse) in om het artwork te maken. Hij nam de KATAKLYSM look en legde er een macabere filter over die aansluit bij het broeiende gevoel van onbehagen dat werd gevoeld tijdens het schrijven en opnemen van het album.

Tracklist

  1. Dark Wings Of Deception
  2. Goliath
  3. Die As A King
  4. Bringer Of Vengeance
  5. Combustion
  6. From The Land Of The Living To The Land Of The Dead
  7. The Redeemer
  8. Heroes To Villains
  9. Gravestones & Coffins
  10. The Sacrifice For Truth