... / Story's / Actueel / ALTER BRIDGE komt in oktober met nieuw album ‘Pawns & Kings’
Actueel

ALTER BRIDGE komt in oktober met nieuw album ‘Pawns & Kings’

Het kwartet bestaande uit Myles Kennedy op zang/gitaar, Mark Tremonti op gitaar/zang, Brian Marshall op bas en Scott Phillips op drums keert terug met hun meest agressieve verzameling nummers tot nu toe. Hun zevende album ‘Pawns & Kings’ verschijnt op 14 oktober 2022 via Napalm Records.

‘Pawns & Kings’ bestaat uit 10 geheel nieuwe epische nummers die de band zeker nieuwe fans over de hele wereld zullen opleveren, terwijl ze hun fervente supporters tevreden stellen die geduldig hebben gewacht op nieuwe muziek van de band. Pawns & Kings ontdekte dat ALTER BRIDGE herenigd werd met oude medewerker en producer Michael "Elvis" Baskette om een ​​verzameling gedenkwaardige nieuwe toevoegingen aan de indrukwekkende catalogus van de band te creëren.

AB2

Foto: Chuck Brueckmann

Van de openingsriffs van ‘This Is War’ tot het titelnumm ‘Pawns & Kings’, ALTER BRIDGE keert terug met een album met intense nummers die zijn ontstaan ​​nadat de cyclus voor hun vorige album werd afgebroken door de wereldwijde pandemie. Nummers als ‘Dead Among The Living’, ‘Silver Tongue’ en ‘Holiday’ laten de kenmerkende songwriting zien waar de band bekend om staat. Het album biedt tal van epische avonturen, met drie nummers die elk meer dan zes minuten duren. Het opus ‘Fable Of The Silent Son’ klokt af na 8’29” en is daarmee het langste nummer in de catalogus van de band. Mark Tremonti stapt dan weer uit zijn rol als achtergrondzanger om de leiding te nemen op 'Stay', een introspectieve ballad die live een favoriet bij de fans kan worden.

Tracklist

AB
  1. This Is War
  2. Dead Among The Living
  3. Silver Tongue
  4. Sin After Sin
  5. Stay
  6. Holiday
  7. Fable Of The Silent Son
  8. Season Of Promise
  9. Last Man Standing
  10. Pawns & Kings

Het nieuwe album komt uit in tal van formaten op cd en vinyl en zal ook digitaal gereleasd worden. Vooraf bestellen kan HIER.

Als voorproefje van het full album krijgen we vandaag alvast een lyric video voor de titeltrack voorgeschoteld.