... / Story's / Actueel / LACUNA COIL lanceert nieuwe single en video voor ‘Tight Rope XX’ en kondigt de release aan van ‘Comalies XX’
Actueel

LACUNA COIL lanceert nieuwe single en video voor ‘Tight Rope XX’ en kondigt de release aan van ‘Comalies XX’

De Italiaanse metallegendes LACUNA COIL kondigen de release aan van ‘Comalies XX'. Dit is niet alleen een heropname, maar een volledig gedeconstrueerde en opnieuw gemaakte versie van hun derde full album ‘Comalies’, dat oorspronkelijk verscheen in 2002.

Lacuna Coil - Foto: CUNENE

Foto: CUNENE

Nu, twintig jaar later zit deze onmiskenbaar epische millenniumklassieker in een nieuw jasje – geproduceerd door Marco Coti Zelati en gemixt door Marco Barusso – en zal worden uitgebracht op 14 oktober 2022, via Century Media Records. Het album zal verkrijgbaar zijn in een gelimiteerde luxe 2cd editie met kunstboek, 2cd jewelcase, een in een beperkte oplage met uitklaphoes 2LP + 2cd & LP-boekje en als digitaal album, met de originele uitvoeringen en de nieuwe versies van de dertien tracks.

Om een ​​eerste indruk te krijgen van de nieuwe ‘Comalies XX’, presenteert LACUNA COIL de eerste single en video voor Tight Rope XX, geregisseerd door Trilathera.

De band over het album en single ‘Tight Rope XX’: “Welkom bij ‘Comalies XX’ onze gloednieuwe plaat. Om het 20-jarig jubileum van 'Comalies' te vieren, vonden we dat dit speciale album meer verdiende dan een ‘gewone’ remastering. We gaven het niet alleen een nieuwe jurk, we bouwden ook een nieuw skelet en gaven het een nieuwe huid en een nieuw leven. 'Comalies XX' leeft en bestaat op zichzelf, dit is geen remake of reboot, het is 'Comalies' op steroïden! ‘Tight Rope XX’ en de bijbehorende video zijn slechts een voorproefje van wat er gaat komen, en we kunnen niet trotser zijn!”

Lacuna Coil Comalies XX cover

‘Comalies XX’ zal beschikbaar zijn in de volgende vinylvarianten:

Ltd. uitklaphoes zwart 2LP + 2cd & LP-boekje – onbeperkt

Ltd. uitklaphoes rood 2LP + 2cd & LP-boekje – 300 exemplaren via alle UK outlets

Ltd. uitklaphoes zilver 2LP + 2cd & LP-boekje – 300 exemplaren via alle Italiaanse verkooppunten

Ltd. uitklaphoes wit 2LP + 2cd & LP-boekje – 300 exemplaren via Distro Wholesale EU & EU Onlineshop

Ltd. uitklaphoes transparant oranje 2LP+2cd & LP-boekje – 300x via de officiële bandshop

'Comalies XX' vooraf bestellen kan HIER.

Lacuna Coil live:

14.08 – Alcatraz Metal Fest – Kortrijk, BE