... / Story's / Actueel / SUMERLANDS keert terug met ‘Dreamkiller’ - Nieuw album komt uit op 16 september 2022
Actueel

SUMERLANDS keert terug met ‘Dreamkiller’ - Nieuw album komt uit op 16 september 2022

SUMERLANDS is teruggekeerd van het astrale veld met alweer een krachtige verzameling tijdloze, hooked-gevulde hits genaamd ‘Dreamkiller’. In de bestuurdersstoel zit de bekende producer en gitarist Arthur Rizk die deze acht metalen edelstenen polijstte in Philadelphia's Redwood Studios. Met recente producties op zak met bands als Candy, Kreator, Soulfly en Show Me The Body, heeft Rizk geen introductie nodig. Zijn eerdere werk en expertise achter de knoppen met Power Trip, Ghostemane, Code Orange's Grammy-genomineerde album, Forever, Sacred Reich en vele anderen hebben al meer dan een decennium versteld doen staan. Maar het is SUMERLANDS dat zijn droom van melancholische trek echt waarmaakt.

Sumerlands 2022

De Sabbath-geïnspireerde waas van hun S/T-debuut (2016) is een superkrachtig, met grotere riffs, onderscheidende, Jan Hammer-waardige synths, en uitstapjes naar de Badlands’ verdwenen ondergang. Maar hoewel doom knettert aan de randen van ‘Dreamkiller’ is dit klassieke, melodieuze metal gesmeed met het melodrama van de Scorpions, het emotionele gewicht van Foreigner en afgetopt met een extra dosis depressie.

De galopperende lead single en titeltrack ‘Dreamkiller’ is een uptempo hoogstandje met een instrumentale break en een festivalwaardig refrein. Rizk legt uit: “De instrumentale sectie van ‘Dreamkiller’ is geïnspireerd op Elton John’s ‘Funeral For a Friend’, dat de meest kwaadaardig klinkende Bach-achtige gitaarharmonieën heeft. Ik putte uit het epos van dat nummer, evenals uit 'Stained Class' van Judas Priest en 'Movin' Out' van Billy Joel, die voor mij allemaal dat grote jaren zeventig geluid typeren.”

Sumerlands Dreamkiller cover

Vergis je niet, ‘Dreamkiller’ zit tjokvol traditionele metal elementen. Na een minnelijke breuk met de originele zanger Phil Swanson, hebben SUMERLANDS dieper in hun geheime bron van louterende riffs gegraven. "Running in circles as the bells, they chime.” Zing mee, droom mee, ‘Dreamkiller' knijpt ze allemaal dood!

‘Dreamkiller’ verschijnt op 16 september via Relapse Records. De voorverkoop is gestart en bestellen kan HIER.