... / Story's / Actueel / Maak kennis met EPINIKION - Ex-topsporters debuteren met symfonisch metalbum
Actueel

Updated 18/07/2022

Actueel

Maak kennis met EPINIKION - Ex-topsporters debuteren met symfonisch metalbum

Op 21 april 2022 verscheen 'Inquisition', het debuutalbum van de in België gevestigde symfonische metalband EPINIKION uitgebracht. De band is in 2020 opgericht door ex-topsporters Renate de Boer op toetsen en Robert Tangerman op gitaar.

De line-up is internationaal getint gezelschp met de Italiaanse zangeres/muziektherapiste Eleonora Damiano op zang, Levent Gasgil op lead gitaar en Emre Demir op bas Live worden ze bijgestaan door Rico Snel (ex-Adversarius) op gitaar, Rusad Hassan (ex-Aeternitas) op bas en Joeri Warmerdam (Phantom Elite) op drums.

Band

Hymne voor de winnaar

Nadat Robert en Renate hun topsportcarrière hadden beëindigd, kwam Robert op het idee om iets in de muziek te gaan doen. De combinatie van zijn elektrische gitaar en Renate's klassieke piano leidde bijna vanzelfsprekend tot de keuze voor symfonische metalmuziek. Als bandnaam kozen ze voor ‘Epinikion’, wat ‘hymne voor de winnaar’ betekent. In het oude Griekenland werden de heroïsche verhalen van atleten na hun overwinningen bij grote evenementen in een epinikion bezongen. Een feniks werd toegevoegd aan het bandlogo, als teken van atleten die als muzikanten uit hun as zijn herrezen. Door de passie en sportmentaliteit van Robert en Renate evolueerde de band snel. Het duo weet wat kwaliteit is en koos op 'Inquisition' voor een professionele muziekproductie. Vanaf het begin combineerde Epinikion zware gitaarriffs met subtiele progressieve en heavy metalinvloeden, aangevuld met harmonische en bombastische orkestrale lijnen. Het typische Epinikion-geluid wordt door de band omschreven als 'episch, filmisch met boeiende melodische lijnen.’

Sinds april 2022 dit jaar ligt het full album 'Inquisition' in de winkel. Vandaag kunnen ook luisteren en kijken naar de knappe videoclip voor ‘Welcome To The Wonderful World Of Jealousy’.

Tracklist

22Pagjhtzgqmpzvz
 1. The Council of Troubles
 2. Inquisition
 3. Love So Subline
 4. Welcome to the Wonderful World of Jealousy
 5. Stand Up and Fight
 6. On The Brink of Despair
 7. In The Middle of the Night
 8. Sail Away
 9. False Faced Demon
 10. If I Could Turn Back Time
 11. Strangers In The Dark
 12. The Courage To Change