... / Story's / Actueel / ANTHRAX viert 40-jarig bestaan met livestreamconcert – ‘ANTHRAX XL’ nu digitaal beschikbaar, Blu-ray + cd volgen op 22 juli 2022
Actueel

Updated 16/07/2022

Actueel

ANTHRAX viert 40-jarig bestaan met livestreamconcert – ‘ANTHRAX XL’ nu digitaal beschikbaar, Blu-ray + cd volgen op 22 juli 2022

ANTHRAX vierde vorig jaar op 18 juli 2021 zijn 40-jarig jubileum, maar moest vanwege COVID zijn wereldwijde tourplannen annuleren om deze gelegenheid met hun fans over de hele wereld te vieren. In het vooruitzicht van hun 41ste verjaardag brengen Joey Belladonna, Scott Ian, Frank Bello en Charlie Benante hun jubileumconcert nu digitaal uit. Binnenkort volgt de Blu-Ray release (2CD + 1Blu-Ray). De digitale release gaat gepaard met een video van 'Bring The Noise' met special guest CHUCK D.

'Bring The Noise' stond origineel op ANTHRAX’s ‘Attack Of The Killer B's’ album uit 1991. De samenwerking en de daaropvolgende tournee met PUBLIC ENEMY opende toen heel wat deuren en wordt beschouwd als een mijlpaal in het rap-metalgenre.

Anthrax2022a

In hun 40-jarige carrière bracht ANTHRAX 11 studioalbums uit en sleept de band meerdere gouden en platina-certificeringen, zes Grammy-nominaties en tal van andere onderscheidingen in de wacht. In 1991 hielp de band ras- en genrebarrières te doorbreken toen ze samenwerkten met PUBLIC ENEMY op het nummer 'Bring The Noise' en als eerste metalband hun muziek op Mars lieten horen toen NASA 'Got The Time' speelde de Mars Rover in 2012 wakker te maken. Samen met METALLICA, SLAYER en MEGADEATH vormt ANTHRAX ‘The Big Four’, de vier bands die het speed/thrash/metal-genre hebben bepaald. ANTHRAX heeft ook een reeks van inmiddels uitverkochte signature whisky's en bourbons geïntroduceerd en is een samenwerking aangegaan met de in Stockholm gevestigde NEZUMI Studios voor een high-end, limited-edition Baleine-duikhorloge. In 2021 volgde ook nog de release van Z2 Comics' 'Among the Living' graphic novel met een track-by-track verhaallijn geïnspireerd door ANTHRAX's iconische album ‘Among The Living’ uit 1987. De band profiteerde ondertussen van het verbod op concertreizen door COVID-19 om het volgende ANTHRAX-album te schrijven. De releasedatum van de nieuwe langspeler is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

'XL' tracklist

Anthrax Xl 2

Time/Fight Em ’Til You Can’t

Madhouse

Caught In A Mosh

Metal Thrashing Mad

Got The Time

I Am The Law

Keep It In The Family

Lone Justice

The Devil You Know

Be All End All

Now It’s Dark

Antisocial

In The End

Medusa

Evil Twin

Indians

Skeletons In The Closet

Blood Eagle Wings

Bring The Noise

A.I.R.

Among The Living

Running time:  2u 5m 34s

Concertdata

(met special guests MUNICIPAL WASTE)

10/10/22 - Ancienne Belgique, Brussel (BE)

11/10/22 - 013, Tilburg (NL)

Anthrax2022b