... / Story's / Actueel / AMARANTHE laat contrasten botsen als een cataclysme
Actueel

Updated 28/09/2023

Actueel

AMARANTHE laat contrasten botsen als een cataclysme

De Zweedse moderne metalband pakt uit met de release van de tweede single 'Insatiable’ van het nieuwe album ‘The Catalyst’, dat op 23 februari 2024 verschijnt via Nuclear Blast.

Amaranthe2023a Kopie (1)

Contrasten botsen als een cataclysme in dit ultrazware, maar aanstekelijke groove-monster. "Nu de release van "The Catalyst" steeds dichterbij komt, zijn we erg trots en super enthousiast om de tweede single van het album te onthullen”, geeft Olof Mörck mee. “We hebben opnieuw samengewerkt met onze jarenlange, extraordinaire regisseur Patric Ullaeus, voor een video die alles uit de kast haalt en het nummer begeleidt. Bovendien is dit een nummer dat je live MOET horen tijdens onze aankomende tour met onze vrienden van DRAGONFORCE.”

Theatraler dan ooit

Xamaranthe The Catalyst 4000Px

‘The Catalyst’ is het meest conceptueel coherente werkstuk in de geschiedenis van AMARANTHE. Het is gewijd aan begrippen als transformatie en openbaring en gaat dieper dan elk voorgaand album, zoals Olof Mörck uitlegt. "We hebben dit soort dingen eerder gedaan, maar we zijn nog nooit zo theatraal geweest als deze keer. Eigenlijk vroegen we ons allemaal af of we deze keer niet te ver gingen, maar ik bedacht me ook dat deze band altijd al zo was. De eerste seconden van onze eerste video waren letterlijk een grote explosie! Maar inderdaad, ‘The Catalyst’ is theatraler dan ooit. We zijn nog nooit echt symfonisch of orkestraal geweest, maar deze keer dachten we: waarom niet? Omdat we het kunnen! De sleutel tot dit album is dat we de grenzen hebben losgelaten en besloten om iets nog avontuurlijkers te doen."

Tourdata

(met DRAGONFORCE)

25/02/24 – Poppodium 013, Tilburg

17/03/24 – AB Box, Brussel