... / Story's / Actueel / AMORPHIS onthult 3D-kunstvideo voor 'Northwards' tegelijkertijd met de release van het nieuwe album 'Halo'
Actueel

AMORPHIS onthult 3D-kunstvideo voor 'Northwards' tegelijkertijd met de release van het nieuwe album 'Halo'

De dag is eindelijk aangebroken dat de Finse metallegendes AMORPHIS hun nieuwe album ‘Halo’ uitbrengen. Na lovende recensies van over de hele wereld te hebben ontvangen is het verbluffende 14de studioalbum van de band eindelijk beschikbaar op CD, 2-LP vinyl, cassette en een collectors box set.

Amorphis 2022

'Opvallend aan deze plaat is de diepgang en muzikaliteit', stelt het platenlabel. 'Gezien de drie decennia durende reis van de band in de voorhoede van innovatieve metalmuziek, is het opvallend hoe AMORPHIS erin slaagt de spreekwoordelijke lat keer op keer hoger te leggen en een meer dan waardige finale te presenteren van een trilogie die begon met 2015's ‘Under The Red Cloud’, gevolgd door ‘Queen Of Time’ in 2018.'

Om de release van ‘Halo’ te vieren, heeft het Finse gezelschap een 3D-art-video onthuld voor hun albumopener 'Northwards', die de diversiteit en vooral de progressieve elementen van de nieuwe plaat tentoonspreidt. De video werd geanimeerd door de huisontwerper van hun hoesillustraties, Valnoir voor Metastazis.

Amorphis Halo

‘Halo’ verschijnt in maar liefst negen verschillende vinyl versies, waarbij de term ‘exclusiviteit’ niet wordt geschuwd. Het is likkebaarden wat de box set betreft. Die bevat ‘Halo’ gespreid over twee elpees, een bonus cd ‘Live In Europe 2018-2019’ een vlag, een slipmat en button, en dat in:

Wit vinyl

Groen/blauw gemarmerd vinyl (exclusief bij Atomic Fire)

Zilver vinyl (exclusief bij EMP)

Bestel of stream 'Halo' HIER.