... / Story's / Actueel / CULT OF LUNA neemt de lange weg naar het noorden
Actueel

Updated 12/02/2022

Actueel

CULT OF LUNA neemt de lange weg naar het noorden

Al meer dan twee decennia crëeert de Zweedse postmetalband Cult of Luna een geluid dat onvergelijkbaar is met anderen - ambitieus, episch en doordrenkt van emotie. Hun nieuwe album, ‘The Long Road North’, is een van hun meest dynamische werken tot nu toe en bevat gastoptredens van componist Colin Stetson, Phoenix's Christian Mazzalai en Laurent Brancowitz, en Mariam Wallentin (Wildbirds And Peacedrums). De plaat ligt nu in de winkel.

‘The Long Road North’ is het vervolg op de EP ‘The Raging River’ van vorig jaar. Zanger/gitarist Johannes Persson, die sinds de oprichting een van de belangrijkste drijvende krachten achter de band is, legt uit: “De lange weg naar het noorden is een lange weg naar huis. Een richting gedicteerd door een roep die door de rotsen dringt en door het bos weergalmt. Het stroomt over elk meer, versneld door de wind. Als het je bereikt, weet je dat het tijd is. Tijd om vooruit te gaan. Je weet niet waar het toe zal leiden, maar je hebt er vertrouwen in. Met de ogen omhoog gericht naar de middernachtzon trekt het je dichterbij. De weg is lang en het einde is onzeker.”

Cult Of Luna

Etherische soundscapes

CUL 3

‘The Long Road North’ ligt vandaag in de winkels via Metal Blade Records en is beschikbaar in verschillende uitvoerigen en op alle digitale platforms. Elke vinylhoes heeft een eigen AR Instagram-filter. De band werkt ook nog steeds aan een game, gemaakt door Linus Johansson van North Kingdom Greenhouse. Dat game combineert en legt op meesterlijke wijze de etherische soundscapes van Cult of Luna vast met realtime technologie en interactieve verhalen. In de video kunnen fans de visuele wereld verkennen die is gemaakt voor ‘The Long Road North’. Een voorproefje van wat komen gaat, is te zien in hun officiële videoclip voor de eerste single, ‘Cold Burn’.