... / Story's / Actueel / B R I Q U E V I L L E onderneemt nieuwe verkenningstocht naar de donkerste diepten van de ziel - Nieuwe video nu uit!
Actueel

Updated 25/09/2023

Actueel

B R I Q U E V I L L E onderneemt nieuwe verkenningstocht naar de donkerste diepten van de ziel - Nieuwe video nu uit!

Op 3 november 2023 onthult B R I Q U E V I L L E 'IIII' - hun nieuwste verkenningstocht naar de donkerste diepten van de ziel. De pulserende, repetitieve ritmes en het doordringende, gutturale gitaarwerk van het Belgische collectief keren terug naast een prominentere vocale aanwezigheid met etherische melodieën en broeierige teksten die het diepere, rijkere sonische palet verkennen dat voor het eerst te horen was op 'Quelle' uit 2020.

Al meer dan tien jaar gehuld in duisternis, betovert het mysterieuze Belgische B R I Q U E V I L L E het publiek met een hypnotiserende treurzangen die de zwaarste elementen van doom metal en post-rock oproepen om deze vervolgens te verrijken met griezelige ‘veldopnames’, allerhande andere geluiden en spookachtige traditionele instrumentatie.

B R I Q U E V I L L E, dat putte uit leden van hun electro- en metalscene, formeerde zich in eerste instantie met de ambitie om te improviseren rond één enkele, gedroneerde noot. Nadat ze iets rauws en krachtigs hadden gevonden, werd de band plotseling geconfronteerd met een vreemdeling die vertelde over een haat die al jaren in de maak was. Gevloerd door zo'n noodlottige ontmoeting heeft B R I Q U E V I L L E zichzelf sindsdien anoniem gemaakt; het collectief verenigend als één geluid, één enkele gezichtsloze kracht die vastbesloten is om publiek over de hele wereld te bekeren.

Intrigerende dubbelheid

1693993986.2519209385

“Met 'IIII' begint B R I Q U E V I L L E echter een tipje van de sluier op te lichten”, geeft het label ons nog mee. “Naast de auditieve wanhoop die de band al sinds hun gelijknamige debuutalbum in 2014 met de hand creëert, is 'IIII' doordrenkt van een intrigerende dubbelheid. In de treurige melancholie en malende, ijzige orkestratie schuilt het flauwste sprankje hoop, terwijl het collectief het idee verkent van creativiteit vrij van de opsluiting van moraal, verwachtingen en tijd. Op 'IIII' worden subtiele tonale verschuivingen en korte periodes van warmte en rijkdom afgewisseld met angstaanjagende uitbarstingen van ongeëvenaarde zwaarte van de band in een nieuwe, bedwelmende transformatie van hun unieke geluid.”

‘IIII’ verschijnt op 3 november 2023 via Pelagic Records.