... / Story's / Actueel / Nieuwe plaat AUTARKH laat meer diversiteit en nuance horen
Actueel

Nieuwe plaat AUTARKH laat meer diversiteit en nuance horen

De Nederlandse extreme metalband AUTARKH heeft met ‘Strife’ het eerste nummer onthuld dat afkomstig is van het aankomende album ‘Emergent’ dat op 10 november 2023 uitgebracht wordt via Season of Mist.

AUTARKH keert terug met hun tweede volledige album ‘Emergent'. Michel Nienhuis, oprichter van AUTARKH en DODECAHEDRON, heeft opnieuw de handen ineengeslagen met gitarist/producer David Luiten (INFERUM), bassist Desmond Kuijk (DEAR MOTHER) en elektronica-wizard Tijnn Verbruggen om de opvolger te maken van hun debuutalbum ‘Form In Motion’ (2021).

Autarkh Shoot 07 08 233202 3X2 WEB

Messcherp randje

AUTARKH over het eerste nummer (zie video): ''’Strife’ laat een andere richting zien die we zijn ingeslagen met ‘Emergent’: een meer rechttoe rechtaan aanpak waarbij de nadruk ligt op specifieke sferen in plaats van de dichtheid en intensiteit van ‘Form In Motion’. Gitarist David Luiten heeft uitstekend werk geleverd met het schrijven van deze track. Het opmerkelijke gitaarthema - dat we hergebruikten in het AUTARKH III-nummer ‘Lost In Sight' - boeide me meteen toen ik de originele versie (voor een ander project) in 2020 hoorde, en leidde tot deze AUTARKH-versie die we vandaag met veel plezier met jullie delen!''

‘Emergent’ is opnieuw een bewijs van AUTARKH's verbeeldingskracht en creativiteit. “Het album staat ‘voor een grotere veelzijdigheid en contrast dan ‘Form In Motion’ dat eerder de grenzen van sonische extremen verkende’. Op ‘Emergent’ verbreedt AUTARKH zijn horizon en laat diversiteit en nuance horen terwijl het zijn intense en messcherpe randje behoudt.”

Tracklist

SUA151 Autarkh Emergent 500X500px 72Dpi RGB
  1. Open Focus
  2. Strife
  3. Duhkha
  4. Trek
  5. Refocus
  6. Aperture
  7. Eye Of Horus
  8. Countless Kaleidoscopes
  9. Ka