... / Story's / Actueel / ARJEN LUCASSEN’S SUPERSONIC REVOLUTION deelt muziekvideo voor ‘Golden Age of Music’
Actueel

ARJEN LUCASSEN’S SUPERSONIC REVOLUTION deelt muziekvideo voor ‘Golden Age of Music’

ARJEN LUCASSEN’S SUPERSONIC REVOLUTION heeft de officiële muziekvideo gedeeld voor de titeltrack van het studioalbum ‘Golden Age of Music’ dat op 19 mei 2023 via Music Theories Recording/Mascot Label Group uitkomt. Het hele project brengt energieke, progressieve heavy rock die swingt met het soort groove waarmee Deep Purple rockte in de vroege tot midden jaren zeventig.

“Voor mij waren de 70’s de 'Golden Age of Music', de gouden tijd van muziek”, vertelt Arjen. “Maar dat is natuurlijk puur persoonlijk! Als ik tien jaar later geboren zou zijn, dan waren het wellicht de 80’s geweest. In deze tekst beschrijf ik hoe ik in bed lag en stiekem onder de dekens naar piraten radiostations zoals Radio Caroline op een klein transistorradiootje aan het luisteren was. Die stations speelden allemaal voor die tijd vreemde muziek die je op de officiële radiostations niet hoorde en ik genoot ervan! Ik was ook gek op de 70’s mode met die kleurrijke shirts en broeken met wijde pijpen. En natuurlijk keek ik naar alle 'verkeerde' tv series zoals Charlie's Angels met de lieftallige Farrah Fawcett. Daisy D in deze tekst is Daisy Duke in de best wel twijfelachtige serie Dukes of Hazzard. De verwijzingen zijn het duidelijkst in het tweede couplet, met referenties naar T Rex, Rainbow, Pink Floyd, Deep Purple, Alice Cooper en Thin Lizzy. En natuurlijk vond Jaycee het helemaal niet erg om 'JC's a superstar' te zingen! (Hoewel ik natuurlijk wel een andere JC in gedachten had hier, he he)”.

Supersonic Revolution 00109 Highres (C) Lori Linstruth

Supersonic Revolution

Arjen Lucassen Highres (C) Lori Linstruth

succesvolle conceptualistische Ayreon? Om nog maar te zwijgen van zijn progmetalprojecten Star One en Guilt Machine? Grootse conceptalbums over ruimte en tijd, boordevol speciale gasten die lezen als een who's who van moderne progressieve rock? Die Arjen Lucassen? Nou, think again ... SUPERSONIC REVOLUTION, de band achter ‘Golden Age Of Music’, bestaat simpelweg uit vijf man: Arjen op bas, toetsenist Joost van den Broek, gitarist Timo Somers, drummer Koen Herfst en zanger Jaycee.

Progressieve heavy rock

Supersonic Revolution 01 Blue BG 2000Px (C) Lori Linstruth

Het hele project is ontstaan door een verzoek van het Duitse tijdschrift Eclipsed dat Lucassen vroeg om een track voor een cover CD. Het eindresultaat is 11 nummers met energieke, progressieve heavy rock die swingt met het soort groove waarmee Deep Purple rockte in de vroege tot midden jaren zeventig. “Dit album is niet een typisch progalbum. Het is niet Yes of Genesis. Maar het is ook geen metalalbum. Gewoon een lekker rockalbum met veel virtuoze Hammond- en gitaarsolo’s en krachtige melodieuze zang!” Voorheen bracht de band al “SR Prelude & The Glamattack’ uit. Het album bevat ook vier bonustracks, covers van enkele legendarische nummers die de Arjen Lucassen treatment hebben gekregen: T-Rex's 'Children of the Revolution', ZZ Top's 'Heard It On The X', Earth Wind and Fire's 'Fantasy' en Roger Glover's 'Love Is All.'

Tracklist

MTR77012 1500 300Dpi
 1. SR Prelude
 2. The Glamattack
 3. Golden Age Of Music
 4. The Rise Of The Starman
 5. Burn It Down
 6. Odyssey
 7. They Took Us By Storm
 8. Golden Boy
 9. Holy Holy Ground
 10. Fight Of The Century
 11. Came To Mock, Stayed To Rock

 

 

Bonustracks

 1. Children Of The Revolution (Bonus Track)
 2. Heard It On The X (Bonus Track)
 3. Fantasy (Bonus Track)
 4. Love Is All (Bonus Track)

Het album is beschikbaar in verschillende formaten (2LP Transparent Blue, 2LP Pink Marble, 2LP Purple Marble, 2LP Yellow Marble, CD, Digitaal en als Artbook). Vooraf bestellen kan HIER.