... / Story's / Actueel / AUDREY HORNE kondigt nieuwe plaat aan en deelt meteen de titeltrack
Actueel

AUDREY HORNE kondigt nieuwe plaat aan en deelt meteen de titeltrack

Vier jaar na het veelgeprezen album ‘Blackout’ heeft de in Bergen, Noorwegen gevestigde heavy rockband AUDREY HORNE de release aangekondigd van een gloednieuw studioalbum. De zevende full length van de band krijgt ‘Devil’s Bell’ als titel mee en wordt op 22 april 2022 uitgebracht via Napalm Records.

“Zoals de eerste single al laat horen, wordt ‘Devil’s Bell’ een rock-'n-rollalbum vol aanstekelijke oorwormen’, luidt het bij de band die uit huidige en voormalige leden van onder meer Enslaved en Sahg bestaat. ‘Het album telt negen tracks die concertzalen over de hele wereld zullen doen schudden. Frontman Toschie bewijst opnieuw dat hij een van de meest charismatische en energieke stemmen in de rock heeft. Het kinetische gitaarwerk van Ice Dale (Enslaved) en Thomas Tofthagen (ex-Sahg) onderstreept de invloeden van de rock uit de jaren 70 en 80 en de NWOBHM.’

AH 1

Foto: Studio Haara

Voorproefje

Als voorproefje heeft AUDREY HORNE vandaag een eerste track van het album onthuld: het titelnummer ‘Devil’s Bell’. “We zijn echt verheugd om terug te zijn en het eerste nummer van ons aankomende album te kunnen presenteren’, licht frontman Torkjell ‘Toschie’ Rød toe. “Het titelnummer heeft het klassieke AUDREY HORNE-geluid met dubbele gitaren, pakkende melodielijnen en de sterkste ritmebasis sinds Fort Knox. De video werd geregisseerd door Francisco Munoz, die onder meer de recente Abbath-video's heeft gemaakt.”

100% eigen werk

AUDREY HORNE begon in 2002 en stootte dankzij vakkundig uitgevoerde en felle, met riffs doordrenkte songs al snel door naar de top van de rockscene. "Na 20 jaar kunnen we met trots zeggen dat we waarschijnlijk ons ​​sterkste album tot nu toe hebben gemaakt”, schuwt Toschie de clichés niet. "De plaat is gemaakt in een tijd van lockdown en isolatie, dus het werd een zeer gericht album en eentje op onze eigen voorwaarden, zelfs meer dan ooit voorheen. Het is ‘100% van eigen hand’: we hebben alles zelf opgenomen, onze gitarist Arve Isdal deed de productie en ons lange tijd 'geheime' lid Herbrand Larsen het heeft gemixt."

Goede balans

AH 2

Het materiaal van de nieuwe plaat is iets heavier en donkerder vroeger. "Dat geldt voor zowel de muziek als de teksten. De songstructuren zijn wat complexer en dat leidt dan weer tot langere nummers in het algemeen. We hebben ook een instrumentaal nummer op de plaat gezet dat zich specifiek richt op de chemie van de band en de dynamiek van ons samenspel. We wilden dat het album het organische gevoel had van de platen uit de jaren 70 en 80 waar we mee opgegroeid zijn, maar dan met een moderner geluid. We wilden een goede balans tussen meer ‘geproducete’ nummers en songs met een meer live-gevoel, zonder al te veel lagen en overdubs. We hebben het gevoel dat we de essentie van de AUDREY HORNE hebben behouden, maar een paar nieuwe muzikale tinten hebben toegevoegd.”

Tracklist

AH 3
  1. Ashes To Ashes
  2. Animal
  3. Break Out
  4. Return To Grave Valley
  5. Danse Macabre
  6. Devil’s Bell
  7. All Is Lost
  8. Toxic Twins
  9. From Darkness

‘Devil’s Bell’ is vanaf 22 april 2022 verkrijgbaar als digisleeve, vinyl (klaphoes zwart en klaphoes curacao + slipmat) en digitaal formaat. Pre-order HIER.